Κόσμος

Ελβετία: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από τον εκτροχιασμό δυο τρένων – Θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή

Δυο τρένα του περιφερειακού σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελβετία εκτροχιάστηκαν την Παρασκευή σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων η μία από την άλλη.

Αποτέλεσμα του εκτροχιασμού των δυο τρένων ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 12 επιβάτες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού της Βέρνης.

Το πρώτο τρένο εκτροχιάστηκε γύρω στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) μεταξύ του Λίσερτς και του Μπιελ και το δεύτερο 20 λεπτά αργότερα στα περίχωρα του Μπίρεν τσουμ Χοφ.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Φλουρίνα Σενκ. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι ήταν οι επιβάτες των δύο τρένων.

Στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, που απέχει 20 χιλιόμετρα από τη Βέρνη, τραυματίστηκαν εννέα ενήλικες και τρία παιδιά, σύμφωνα με τη Μαγκνταλένα Ραστ, την εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

Οι αρχές δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τα αίτια των διαδοχικών εκτροχιασμών. Σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία RBS, οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν σήμερα την Ελβετία ευθύνονται πιθανότατα για το δεύτερο ατύχημα.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό στη νότια Αγγλία έχει προκαλέσει ισχυρούς ανέμους σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σύμφωνα με την ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSuisse. Οι ριπές ανέμου συνοδεύονται συχνά από καταιγίδες.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν το πρωί ότι η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φτάσει τα 80-110 χιλιόμετρα στα πεδινά και τα 100-140 χιλιόμετρα στα ορεινά.

Στον πρώτο εκτροχιασμό, τα τελευταία βαγόνια του τρένου «έγειραν προς τα δεξιά», είπε η Σενκ.

Την στιγμή του εκτροχιασμού στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, ένας μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στη γειτονική πόλη Κόπιγκεν κατέγραψε μια ριπή ανέμου ταχύτητας 136 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το Meteonews.

Η Ελβετία φημίζεται για το πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυό της και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τρένο για να θαυμάσουν το τοπίο στις Άλπεις ή για να βρεθούν μέσα σε μοναδικές αμαξοστοιχίες που ανεβαίνουν στις πλαγιές των βουνών.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κύπρος: Ποιος είναι ο Τουφάν Ερχιουρμάν – Ο νέος «ηγέτης» στα Κατεχόμενα που εκτόπισε τον εκλεκτό του Ερντογάν
Ο νέος «πρόεδρος» στα Κατεχόμενα δεν υιοθετεί τη λύση των δύο κρατών στο Κυπριακό και τάσσεται υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Τουφάν Ερχιουρμάν
Μουσείο του Λούβρου: Η ιστορική κλοπή, το βίντεο ντοκουμέντο και πού επικεντρώνονται οι έρευνες – Ανεκτίμητη η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων
Η εισαγγελέας του Παρισιού, Λορ Μπεκό, αποκάλυψε νέα στοιχεία για τη θεαματική κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου – Οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε λεπτομέρεια με εντυπωσιακή ακρίβεια
Σετ κοσμημάτων
Το Ισραήλ «επιστρέφει» στην εκεχειρία μετά το μπαράζ επιθέσεων κατά της Χαμάς στη Γάζα – «Πάγωσε» η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Τα σχέδια εκεχειρίας που συμφωνήθηκαν στις 10 Οκτωβρίου στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ φαίνεται ότι, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να τιναχτούν στον αέρα
Πυκνοί καπνοί έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Financial Times: Ο Τραμπ κάλεσε τον Ζελένσκι να αποδεχθεί τους όρους της Ρωσίας ή να βρεθεί αντιμέτωπος με την καταστροφή
Οι νέες απαιτήσεις της Μόσχας είναι μικρότερες από αυτές που είχε διατυπώσει το 2024 ζητώντας από το Κίεβο ολόκληρο το Ντονμπάς, μαζί με τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια
Τραμπ - Ζελένσκι 26
Μουσείο του Λούβρου: Αυτά είναι τα κοσμήματα που εκλάπησαν μετά τη θεαματική ληστεία – Σώθηκε το «καταραμένο» διαμάντι
Η λεία, ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας, περιλαμβάνει οκτώ εξαιρετικά κοσμήματα που αφηγούνται την ιστορία των βασιλισσών και αυτοκρατειρών της Γαλλίας, τα οποία κλάπηκαν μέσα σε μόλις 7 λεπτά από τη Γκαλερί Απόλλων
Κολιέ και σκουλαρίκια με σμαράγδια από το σετ κοσμημάτων της Μαρίας-Λουίζας
Ο Τουφάν Ερχιουρμάν «εκθρόνισε» τον εκλεκτό του Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ στις προεδρικές εκλογές στα Κατεχόμενα - Σκηνές ξέφρενων πανηγυρισμών
«Οι Τουρκοκύπριοι με την ψήφο τους γύρισαν την πλάτη στη λύση των δύο κρατών», έγραψε στο Χ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου
Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Tufan Erhurman και η σύζυγός του, Nilden Bektas Erhurman γιορτάζουν τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στα Κατεχόμενα 11