Κόσμος

Ελβετία: Τουλάχιστον 12 τραυματίες από τον εκτροχιασμό δυο τρένων – Θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή

Δυο τρένα του περιφερειακού σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελβετία εκτροχιάστηκαν την Παρασκευή σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων η μία από την άλλη.

Αποτέλεσμα του εκτροχιασμού των δυο τρένων ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 12 επιβάτες, ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού της Βέρνης.

Το πρώτο τρένο εκτροχιάστηκε γύρω στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) μεταξύ του Λίσερτς και του Μπιελ και το δεύτερο 20 λεπτά αργότερα στα περίχωρα του Μπίρεν τσουμ Χοφ.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Φλουρίνα Σενκ. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι ήταν οι επιβάτες των δύο τρένων.

Στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, που απέχει 20 χιλιόμετρα από τη Βέρνη, τραυματίστηκαν εννέα ενήλικες και τρία παιδιά, σύμφωνα με τη Μαγκνταλένα Ραστ, την εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

Οι αρχές δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τα αίτια των διαδοχικών εκτροχιασμών. Σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία RBS, οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν σήμερα την Ελβετία ευθύνονται πιθανότατα για το δεύτερο ατύχημα.

Ένα χαμηλό βαρομετρικό στη νότια Αγγλία έχει προκαλέσει ισχυρούς ανέμους σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σύμφωνα με την ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSuisse. Οι ριπές ανέμου συνοδεύονται συχνά από καταιγίδες.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν το πρωί ότι η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φτάσει τα 80-110 χιλιόμετρα στα πεδινά και τα 100-140 χιλιόμετρα στα ορεινά.

Στον πρώτο εκτροχιασμό, τα τελευταία βαγόνια του τρένου «έγειραν προς τα δεξιά», είπε η Σενκ.

Την στιγμή του εκτροχιασμού στο Μπίρεν τσουμ Χοφ, ένας μετεωρολογικός σταθμός που βρίσκεται στη γειτονική πόλη Κόπιγκεν κατέγραψε μια ριπή ανέμου ταχύτητας 136 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το Meteonews.

Η Ελβετία φημίζεται για το πυκνό σιδηροδρομικό δίκτυό της και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν με τρένο για να θαυμάσουν το τοπίο στις Άλπεις ή για να βρεθούν μέσα σε μοναδικές αμαξοστοιχίες που ανεβαίνουν στις πλαγιές των βουνών.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1