Δευτέρα, 3 Ιουν.
33oC Αθήνα

Έλβις Πρίσλεϊ: Σε πλειστηριασμό η θρυλική Graceland

Έλβις Πρίσλεϊ: Σε πλειστηριασμό η θρυλική Graceland
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η θρυλική έπαυλη Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ είναι πολύ πιθανό να πωληθεί σε πλειστηριασμό κατάσχεσης, μετά από μια έντονη δικαστική μάχη από την εγγονή του, Ράιλι Κίου.

Το δικαστήριο της κομητείας Σέλμπι αναφέρει ότι το πρώην σπίτι και ο τόπος ταφής του θρύλου της ροκ εν ρολ Έλβις Πρίσλεϊ στο Μέμφις του Τενεσί θα δημοπρατηθούν για μετρητά στον υψηλότερο πλειοδότη την Πέμπτη 23.05.2024.

Η 34χρονη Κιου εγγονή του βασιλιά του ροκ εντ ρολ και νόμιμη ιδιοκτήτρια του ακινήτου, προσπαθεί να εμποδίσει την πώληση και δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη μάχη. Κατέθεσε μήνυση χαρακτηρίζοντας τη δημοπρασία «δόλια» και πρόσφατα, ο δικηγόρος της εξασφάλισε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα.

Μια πηγή δήλωσε στη New York Post ότι η Κίου «έχει τραυματιστεί ψυχολογικά από τα όσα έχουν συμβεί και ποτέ δεν σκέφτηκε ότι ένα ιστορικό κομμάτι ιδιοκτησίας θα μπορούσε να περάσει στα χέρια οποιουδήποτε τυχαίου αγνώστου».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν η μητέρα της Ράιλι, Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ, η οποία πέθανε πέρυσι σε ηλικία 54 ετών, υπέγραψε ένα συμβόλαιο, για να λάβει ένα δάνειο ύψους 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων με εγγύηση την Graceland.

Το δάνειο φέρεται να είχε συναφθεί μέσω μιας εταιρείας στο Μιζούρι. Η εταιρεία ισχυρίστηκε όμως, ότι η Λίζα Μαρί, αθέτησε το δάνειο και δεν πλήρωσε όσα χρωστούσε.

Στην αγωγή της Κιου, που κατατέθηκε στις 15 Μαΐου, η 34χρονη υποστηρίζει ότι η μητέρα της δεν δανείστηκε ποτέ χρήματα από την συγκεκριμένη εταιρεία και πως οι υπογραφές της μητέρας της, «είναι πλαστές».

Επιπλέον, ο συμβολαιογράφος που αναφέρεται στα έγγραφα αρνείται ότι επικύρωσε την υπογραφή της Λίζα Μαρί ή τη συνάντησε ποτέ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις