Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Εμείς βραβεία, οι Σκοπιανοί… Μακεδονία! Χαμός στο Βερολίνο – video, pics

Μακεδονία

Τέσσερα διεθνή τουριστικά βραβεία για την Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου.
Η Έλενα Κουντουρά βραβεύθηκε ως «Η Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως» και το αφιέρωσε στον Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο όλα επισκιάστηκαν από το “λάθος” με την Μακεδονία… σκέτο!
Βίντεο και φωτογραφίες του newsit.gr από το σημείο δείχνουν το… πριν και το μετά.

Στο Βερολίνο, η Ελλάδα πήρε τέσσερα διεθνή βραβεία για τον κλάδο του Τουρισμού! Τα παρέλαβε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ).

Στον διεθνή διαγωνισμό PATWA International Awards, τα «Όσκαρ του Τουρισμού», η Ελλάδα ανακηρύχθηκε «Ο καλύτερος προορισμός για διακοπές Αναψυχής» (Best Destination – Leisure), ενώ η κυρία Κουντουρά βραβεύθηκε ως «Η Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως» και παρέλαβε το βραβείο αριστείας «Woman Achiever» από το Ινστιτούτο Γυναικών της Νότιας Ασίας (ISAW) για την προσφορά της στην Περίθαλψη Γυναικών και Παιδιών. Το βραβείο απονέμεται σε γυναίκες με έντονη κοινωνική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η υπουργός Τουρισμού βραβεύθηκε ακόμη από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη μέσω του Τουρισμού (ΙΙΡΤΙ) – Celebrating Her, για την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Τουρισμού.

Έλενα Κουντουρά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μεγάλη αναγνώριση και σημαντική επιτυχία για τον ελληνικό Τουρισμό

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Κουντουρά έκανε λόγο για «μεγάλη αναγνώριση και σημαντική επιτυχία» για τον ελληνικό Τουρισμό και αφιέρωσε τα βραβεία στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες, «τον πιο φιλόξενο λαό του κόσμου», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε δε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως τόνισε, την εμπιστεύθηκε και μοιράστηκε μαζί της «το όραμα για την ανάπτυξη του ελληνικού Τουρισμού», αλλά και όλους τους υπουργούς, «που ήταν πάντα δίπλα» της, το υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, την ομάδα της και τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος «εργάστηκε εξίσου δυνατά για αυτή την επιτυχία». «Μέσα από την καρδιά μου, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι εργάστηκαν για να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα», κατέληξε η υπουργός Τουρισμού.

Η “Μακεδονία” έκλεψε την παράσταση…

Βέβαια όλα τα παραπάνω “επισκιάστηκαν” από το νέο… αλαλούμ με το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο και παρουσιάστηκε ως “Μακεδονία” σκέτο με το παρασκήνιο να οργιάζει!

Το newsit.gr σας ενημέρωσε από νωρίς για τον σάλο που ξέσπασε με αφορμή το… Μακεδονία “σκέτο” που χρησιμοποιήθηκε στο περίπτερο της γειτονικής χώρας στην έκθεση.

Με άμεση παρέμβαση της Πρεσβείας μας στη Γερμανία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, απαλείφθηκε η εσφαλμένη αναφορά στο περίπτερο της βόρειας γειτονικής μας χώρας ως “Μακεδονία” και αντικαταστάθηκε από το “Βόρεια Μακεδονία“.

Με δήλωσή του λίγο αργότερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ιστοσελίδας Ethnos.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, απέδωσε τις προβληματικές αναφορές στο περίπτερο της χώρας του στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου σε «ακούσιο τεχνικό λάθος».

«Η κυβέρνησή μας” τόνισε “είναι αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και όσων αφορούν στον κλάδο του τουρισμού. «Επρόκειτο για ένα ακούσιο τεχνικό λάθος το οποίο διορθώθηκε άμεσα», κατέληξε ο κ. Μποσνιάκοφσκι.

Η αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο και οι αυστηρές συστάσεις όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του newsit.gr από το σημείο “έπιασαν τόπο”.

Δείτε… το πριν με τις επιγραφές για την Μακεδονία

Μακεδονία

Δείτε… το μετά με τις επιγραφές για την Μακεδονία

Μακεδονία

Μακεδονία

Βεβαίως το μόνο που “διορθώθηκε” ήταν οι επιγραφές στα ξύλινα σταντ που υπάρχουν στο σημείο. Είτε το “Μακεδονία” σκέτο… καλύφθηκε με την επιγραφή που βλέπετε παραπάνω, είτε το… πριν ήταν αυτοκόλλητο που αφαιρέθηκε.

Όπως και να ‘χει όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούσαν να διορθωθούν. Όπως για παράδειγμα οι επιγραφές στα μεγάλα πόστερ, τα φυλλάδια και όλο το υλικό που βρισκόταν στο περίπτερο της γειτονικής χώρας στην έκθεση του Βερολίνου.

Σε όλο αυτό το υλικό, φιγουράρει το “Μακεδονία”… και τέλος!

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το σημείο

Μακεδονία   

Πρόκληση και με το ψευδοκράτος!

Οι… ομορφιές ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Κι αυτό διότι μερικά μέτρα παρακάτω υπάρχει και το περίπτερο του ψευδοκράτους, το οποίο έχει… φαρδιά – πλατιά την επιγραφή “Βόρεια Κύπρος”!

Δείτε τις εικόνες του newsit.gr από το σημείο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις