Εμφύλιος στην Αλβανία για τα 12 μίλια – Ράμα: Δικαίωμα της Ελλάδας

Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που αποτελεί, ουσιαστικά, το αποφασιστικό βήμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Αλβανία. Ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε δικαίωμα της Ελλάδας την επέκταση στα 12 μίλια.

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας ήταν εκείνο που αντέδρασε στο Προεδρικό Διάταγμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων.

Ο Έντι Ράμα αντέδρασε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και τόνισε πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Δημοσίευσε, επίσης, έγγραφα από το 1990 όπου αποδεικνύεται ότι η Αλβανία καθόρισε αυτό που έκανε η Ελλάδα σήμερα και αυτό ισχύει σήμερα στο μητρώο του ΟΗΕ.

Click4more Σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα για κλείσιμο των κόλπων στο Ιόνιο – Ένα βήμα πιο κοντά στα 12 ναυτικά μίλια

«Το δικαίωμα των 12 μιλίων ασκείται όπου είναι δυνατόν και όχι όπου δεν είναι δυνατόν, όπως συμβαίνει στην περιοχή μεταξύ μας όπου η διαχωριστική γραμμή θα αποφασιστεί από το δικαστήριο! Η Ελλάδα το έχει ασκήσει πρόσφατα, όπως η Αλβανία το έχει ασκήσει από το 1990!» είπε ο Ράμα.

«Ζούμε στον 21ο αιώνα και στη μέση της Ευρώπης, όπου οι θάλασσες και τα εδάφη δεν μπορούν να “πωληθούν” και “να αγοραστούν” είτε κρυφά είτε ανοιχτά από οποιαδήποτε ειδική αρχή! Αυτά μπορούν να συμβούν μόνο στον βούρκο της διαφθοράς και της άγνοιας, όπου η λάσπη της Αλβανίας βρίσκει ένα τετράγωνο για την τελειότητά της!

Η λάσπη της εθνικής-λαογραφίας της αλβανικής πολιτικής χωρίς σύνορα, χωρίς γνώση και πίστη, έχει χυθεί ξανά στον ψηφιακό ωκεανό μέσω της μεγάλης συκοφαντίας της «πώλησης της θάλασσας» στην Ελλάδα! Αυτή η ακραία ανοησία για πολιτικό κέρδος μπορεί να την πιστέψουν μόνο εκείνοι που δεν θέλουν να ακούσουν ή να καταλάβουν», σημείωσε ο Έντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έδωσε στη δημοσιότητα «έγγραφα του 1990, όταν η Αλβανία καθόρισε αυτό που έκανε η Ελλάδα σήμερα και που ισχύει σήμερα όλη μέρα στο μητρώο του ΟΗΕ! Ούτε η ελληνική πλευρά είχε κάτι να αμφισβητήσει τότε, ούτε έχουμε κάτι να αμφισβητήσουμε σήμερα για την απόφαση της Ελλάδας! Αφήστε τη λάσπη στη λάσπη της!», κατέληξε.

Με πληροφορίες από himara.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Έρευνα του ΠΟΥ στην Γουχάν – Καταγγελίες σοκ: Δωροδοκούν και εκφοβίζουν συγγενείς θυμάτων για να μην μιλήσουν

Έρευνα του ΠΟΥ στην Γουχάν – Καταγγελίες σοκ: Δωροδοκούν και εκφοβίζουν συγγενείς θυμάτων για να μην μιλήσουν

Οι Αρχές της Κίνας ασκούν πιέσεις στις οικογένειες των θυμάτων του κορονοϊού προκειμένου να τις αποτρέψουν να μιλήσουν στους ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ... Διαβάστε περισσότερα
Ιταλία: Αρχίζει τις διαβουλεύσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Νέα ομάδα στήριξης Κόντε στη Γερουσία

Ιταλία: Αρχίζει τις διαβουλεύσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Νέα ομάδα στήριξης Κόντε στη Γερουσία

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα πρόκειται να ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τους ανώτατους θεσμικούς ιθύνοντες και τις πολιτικές δυνάμεις σήμερα το απόγευμα και ... Διαβάστε περισσότερα
Η Astra Ζeneca τελικά θα προσέλθει στην συνάντηση με την Κομισιόν

Η Astra Ζeneca τελικά θα προσέλθει στην συνάντηση με την Κομισιόν

Την ώρα που εκατομμύρια ευρωπαίοι αγωνιούν για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και περιμένουν πως και πως να το λάβουν, τα παιχνίδια ανάμεσα στις φαρμακευτικές και ειδικά την Astra Zeneca με την Κομισιόν δίνουν και παίρνουν.
Η Astra Zeneca αποχώρησε από τις συνομιλίες με την Κομισιόν

Η Astra Zeneca αποχώρησε από τις συνομιλίες με την Κομισιόν

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις από τις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το Bloomberg η Astra Zeneca δεν θα προσέλθει στην συνάντηση που είχε οριστεί για το απόγευμα με την Κομισιόν. Η συνέντευξη του επικεφαλής της εταιρείας που άναψε φωτιές.