Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εμφύλιος στην Αλβανία για τα 12 μίλια – Ράμα: Δικαίωμα της Ελλάδας

Εμφύλιος στην Αλβανία για τα 12 μίλια – Ράμα: Δικαίωμα της Ελλάδας

Η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που αποτελεί, ουσιαστικά, το αποφασιστικό βήμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Αλβανία. Ο Έντι Ράμα χαρακτήρισε δικαίωμα της Ελλάδας την επέκταση στα 12 μίλια.

Το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας ήταν εκείνο που αντέδρασε στο Προεδρικό Διάταγμα για την επέκταση των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα και κατηγόρησε την κυβέρνηση του Έντι Ράμα για αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων.

Ο Έντι Ράμα αντέδρασε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και τόνισε πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα. Δημοσίευσε, επίσης, έγγραφα από το 1990 όπου αποδεικνύεται ότι η Αλβανία καθόρισε αυτό που έκανε η Ελλάδα σήμερα και αυτό ισχύει σήμερα στο μητρώο του ΟΗΕ.

Click4more Σε ισχύ το Προεδρικό Διάταγμα για κλείσιμο των κόλπων στο Ιόνιο – Ένα βήμα πιο κοντά στα 12 ναυτικά μίλια

«Το δικαίωμα των 12 μιλίων ασκείται όπου είναι δυνατόν και όχι όπου δεν είναι δυνατόν, όπως συμβαίνει στην περιοχή μεταξύ μας όπου η διαχωριστική γραμμή θα αποφασιστεί από το δικαστήριο! Η Ελλάδα το έχει ασκήσει πρόσφατα, όπως η Αλβανία το έχει ασκήσει από το 1990!» είπε ο Ράμα.

«Ζούμε στον 21ο αιώνα και στη μέση της Ευρώπης, όπου οι θάλασσες και τα εδάφη δεν μπορούν να “πωληθούν” και “να αγοραστούν” είτε κρυφά είτε ανοιχτά από οποιαδήποτε ειδική αρχή! Αυτά μπορούν να συμβούν μόνο στον βούρκο της διαφθοράς και της άγνοιας, όπου η λάσπη της Αλβανίας βρίσκει ένα τετράγωνο για την τελειότητά της!

Η λάσπη της εθνικής-λαογραφίας της αλβανικής πολιτικής χωρίς σύνορα, χωρίς γνώση και πίστη, έχει χυθεί ξανά στον ψηφιακό ωκεανό μέσω της μεγάλης συκοφαντίας της «πώλησης της θάλασσας» στην Ελλάδα! Αυτή η ακραία ανοησία για πολιτικό κέρδος μπορεί να την πιστέψουν μόνο εκείνοι που δεν θέλουν να ακούσουν ή να καταλάβουν», σημείωσε ο Έντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έδωσε στη δημοσιότητα «έγγραφα του 1990, όταν η Αλβανία καθόρισε αυτό που έκανε η Ελλάδα σήμερα και που ισχύει σήμερα όλη μέρα στο μητρώο του ΟΗΕ! Ούτε η ελληνική πλευρά είχε κάτι να αμφισβητήσει τότε, ούτε έχουμε κάτι να αμφισβητήσουμε σήμερα για την απόφαση της Ελλάδας! Αφήστε τη λάσπη στη λάσπη της!», κατέληξε.

Με πληροφορίες από himara.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις