Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Εμπνευσμένες από την ταινία “Hidden Figures” οι νέες μίνι φιγούρες της Lego!

ΦΩΤΟ: Lego
ΦΩΤΟ: Lego

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Hidden Figures», που παρουσιάζει την αληθινή ιστορία των τριών Αφροαμερικανίδων μαθηματικών της NASA, οι ο ποίες συνέβαλαν σε μερικά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Αμερικής στο διάστημα, η Lego ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει νέο σετ με μίνι φιγούρες «Γυναίκες της NASA».

Η ιδέα ανήκει στη Μάια Γουάινστοκ, συγγραφέα και εκδότη επιστημονικών βιβλίων, η οποία πρότεινε στην πασίγνωστη «εταιρεία με τα τουβλάκια» να προβάλλει τις προσπάθειες διακεκριμένων γυναικών.
Το νέο σετ της Lego περιλαμβάνει τη μαθηματικό της NASA Κάθριν Τζόνσον, την οποία υποδύθηκε η Ταράτζι Π. Χένσον στην ταινία «Hidden Figures», τη Μάργκαρετ Χάμιλτον, επιστήμονα του MIT, πρωτοπόρο της πληροφορικής που ανάπτυξε το λογισμικό για την προσελήνωση και την επιστροφή του «Απόλλων 11», τη Σάλι Ράιντ την πρώτη Αμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα και τη Μέι Τζέμισον, την πρώτη Αφροαμερικανίδα που ταξίδεψε στο διάστημα, με την 47η πτήση διαστημικού λεωφορείου.
«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το σετ “Γυναίκες της NASA” της Μάια» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας και εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για κορίτσια να ακολουθήσουν καριέρα στην επιστήμη, στην τεχνολογία, στα μαθηματικά και στη μηχανική, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Η ταινία «Αφανείς Ηρωίδες» (Hidden Figures) σε σκηνοθεσία του Θίοντορ Μέλφι και σε σενάριο του ίδιου και της Άλισον Σρέντερ, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, καθώς και στο βιβλίο Hidden Figures της Μάργκοτ Λι Σέτερλι για τις τρεις Αφροαμερικανίδες μαθηματικούς, με ταλέντο και υψηλή ευφυΐα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην αποστολή του Τζον Γκλεν στο διάστημα, αλλά έδωσαν και μία δύσκολη μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε