Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Εμπρηστικός Μπαχτσελί για τον Τούρκο αξιωματικό! Εθνικιστικές αναφορές για την Μικρασιατική καταστροφή

Εμπρηστικός Μπαχτσελί για τον Τούρκο αξιωματικό! Εθνικιστικές αναφορές για την Μικρασιατική καταστροφή

– Ο αρχι-Γκρίζος Λύκος δεν θα μπορούσε να λείπει από το… πάρτι των τουρκικών απειλών προς την Ελλάδα μετά το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι
– Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί απειλεί… υπενθυμίζοντας την Μικρασιατική καταστροφή μετά την απόφαση του ΣτΕ
– Είχαν προηγηθεί μια σειρά εμπρηστικών δηλώσεων από την τουρκική κυβέρνηση
– Στο… μενού της εθνικιστικής προπαγάνδας και ο πάστορας Μπράνσον, ο Τραμπ και η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μπαίνει στον… χορό των τουρκικών αντιδράσεων για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Ερντογάν ήταν εκείνος που εξέφρασε πρώτος την τουρκική οργή. Αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αφού… απείλησε κιόλας!

Μετά ήρθε η οργισμένη αντίδραση του Ιμπραΐμ Καλίν, εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας. Τέλος, η εκτός ορίων ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την απόφαση του ΣτΕ να δώσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι.

Τώρα, ήρθε η σειρά και του ηγέτη των εθνικιστών, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να πει τα… δικά του. Ο επικεφαλής του MHP “χτύπησε” σε εκδήλωση στα κεντρικά του κόμματος, αναφερόμενος πρώτα στην υπόθεση του αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, ο οποίος έχει αποτελέσει την αφορμή για έναν δίχως προηγούμενο “πόλεμο” μεταξύ Τραμπ και Ερντογάν.

Στην συνέχεια ξεκίνησε το… παραλήρημα για την Ελλάδα. “Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από αυτές τις συμπεριφορές“, τόνισε σε μια ακόμη εμπρηστική αναφορά για την Μικρασιατική καταστροφή

Ξανά αναφορές στον Γκιουλέν και κατηγορίες Μπαχτσελί στον Τραμπ για το τουρκικό πραξικόπημα!

Είπαμε όμως, εκτός από την… συνηθισμένη -στο μενού της τουρκικής εθνικιστικής προπαγάνδας- Ελλάδα, τα βέλη του στράφηκαν και προς τις ΗΠΑ.

Αφορμή ο πάστορας Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείται για “τρομοκρατικές” δραστηριότητες στην Τουρκία κι έχει γίνει η αφορμή για να ξεσπάσει μια μεγάλη διεθνής κρίση -με σοβαρές οικονομικές προεκτάσεις. Ο Τραμπ ζητά επισταμένως την απελευθέρωσή τους και η Τουρκία απαντά με μια λέξη: Γκιουλέν.

Ο ιεροκήρυκας που αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ και στο πρόσωπο του οποίου ο Ερντογάν βλέπει τον υπαίτιο για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Ο Μπαχτσελί, λοιπόν, είπε: “Δεν πρόκειται για έναν πάστορα. Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας, το κάνουν για να σώσουν τους συντρόφους τους“.

Πηγή: yeniakit.com.tr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις