Κόσμος

Εμβολιασμοί την ίδια μέρα σε όλη την Ε.Ε.

Η Γερμανία μπαίνει σε σκληρό lockdown από σήμερα έως τις 10 Ιανουαρίου ενώ καταγράφει ρεκόρ θανάτων, το Λονδίνο κλείνει ξανά μπαρ και εστιατόρια και η Κομισιόν... "τρέχει" για την έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Το οποίο οι Ευρωπαίοι θα κάνουν συγχρόνως.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με τους εμβολιασμούς. Η δήλωσή της έρχεται μια μέρα αφού ανακοινώθηκε ότι (με… γερμανικό γκάζι) ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα συνεδριάσει μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 21 Δεκεμβρίου, για να συζητήσει για την έγκριση του εμβολίου των Pfizer / BioNtech. 

Η παρέμβαση από την πρόεδρο της Κομισιόν για τον εμβολιασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους πως κάποιες χώρες ίσως να έπαιρναν πιο γρήγορα το εμβόλιο και άρα να εμβολίαζαν πρώτες τους πολίτες τους. 

Click4more Κορονοϊός – Μελέτη: Ένας στους τέσσερις ενδέχεται να μην έχει εμβολιαστεί πριν από το 2022

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως…είναι μία τεράστια επιχείρηση», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν μιλώντας την Τετάρτη (16.12.2020) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι 27, με έναρξη την ίδια ημέρα», πρόσθεσε.

Η Ευρώπη σε lockdown περιμένοντας το εμβόλιο

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορονοϊού, που αναγκάζει πολλές χώρες να μπαίνουν σε lockdown πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ακυρώνοντας ουσιαστικά τις γιορτές. 

Μια από τις χώρες αυτές είναι η Γερμανία, που από σήμερα έως και τουλάχιστον τις 10 Ιανουαρίου θα εφαρμόζει σκληρό lockdown, αφού το προηγούμενο, που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Νοέμβριο, απέτυχε παταγωδώς. 

Η Γερμανία, την ημέρα που αρχίσει το δεύτερο πιο αυστηρό lockdown, κατέγραψε ρεκόρ ημερήσιων θανάτων, με 952 ανθρώπους να χάσουν τη ζωή τους εξαιτίας της covid-19. Τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, καταγράφηκαν στη χώρα 27.728 νέα κρούσματα, ποσοστό που πλησιάζει το ρεκόρ των σχεδόν 30.000 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί την Παρασκευή.

Click4more Λονδίνο: Να γιατί κλείνουν για τρίτη φορά παμπ και εστιατόρια

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων θανάτων είχε ανακοινωθεί επίσης την προηγούμενη Παρασκευή, όταν οι νεκροί είχαν πλησιάσει τους 600, ενώ η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία γίνεται ανησυχητική.

Συνολικά το 83% των κλινών ανάνηψης είναι κατειλημμένο στα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η ομοσπονδία γιατρών μονάδων εντατικής θεραπείας (Divi).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο στόχαστρο των Αρχών της Ισπανίας οι κόρες του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο - Σε εξέλιξη δικαστική έρευνα κατά του πρώην πρωθυπουργού για μίζες
Ο δύο κόρες του Θαπατέρο είναι επικεφαλής της μίας από τις εταιρείες που ονομάζεται Whathefav, η δραστηριότητα της οποίας φαίνεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ότι συνδέεται με το δίκτυο που αποτελεί αντικείμενο της δικαστικής έρευνας
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίθ Θαπατέρο
Πεζεσκιάν: «Ιστορικό το κείμενο της συμφωνίας Ιράν – ΗΠΑ, η ειρήνη θα βασιστεί στον αμοιβαίο σεβασμό» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τις υπογραφές
«Πρόκειται για ένα ιστορικό κείμενο και ένα μήνυμα από ένα ισχυρό Ιράν: η ειρήνη θα βασιστεί στον αμοιβαίο σεβασμό» έγραψε σε ανάρτησή του ο Ιρανός πρόεδρος
Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν
Axios: Βγάζει καπνούς ο Νετανιάχου με τη συμφωνία Τραμπ με Ιράν – Σιωπηρή οργή στο παρασκήνιο και δύσκολες ώρες
Ο Νετανιάχου επέλεξε τη σιωπή την ημέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε τη συμφωνία, αποφεύγοντας να συγκρουστεί δημόσια με τον σημαντικότερο σύμμαχό του
Μπέντζαμιν Νετανιάχου 22
Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: «Προκαταρκτικές συνομιλίες την Παρασκευή στο Μπούργκενστοκ» λέει η Ελβετία
Σύμφωνα με το ελβετικό ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ και το Ιράν, μαζί με τους μεσολαβητές Πακιστάν και Κατάρ, να συναντηθούν αύριο στο Μπούργκενστοκ για προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας
Οι σημαίες ΗΠΑ και Ιράν