Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Γάλλοι πυροσβέστες ανέστειλαν τον εμβολιασμό λόγω παρενεργειών

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μπους ντι Ρόν (νότια Γαλλία) ανέστειλε τον εμβολιασμό του προσωπικού της κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την εκδήλωση παρενεργειών σε έναν πυροσβέστη, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα.

«Ως προληπτικό μέτρο, αναστείλαμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca», ανέφερε μια εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας Πυρκαγιών και Διάσωσης (Sdis) στο AFP.

Ένας πυροσβέστης από το Αρλ (σε απόσταση 90 χιλιόμετρα δυτικά της Μασσαλίας), η ηλικία του οποίου δεν διευκρινίζεται, νοσηλεύτηκε για καρδιακή αρρυθμία, μετά την πρώτη δόση.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η περιφερειακή Αρχή Υγείας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η απόφαση αυτή αφορά μονάχα του πυροσβέστες του διαμερίσματος Μπους ντι Ρον.

Ο πυροσβέστης από το Αρλ, ο οποίος παρουσίασε την αρρυθμία μετά τον εμβολιασμό του στις 8 Μαρτίου, «πάει πολύ καλύτερα» σήμερα, σύμφωνα με το Sdis.

Καμιά εξηνταριά πυροσβέστες στην Μπους ντι Ρον έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα. Στα δημόσια κέντρα εμβολιασμού όπου βοηθούν στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών, οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, διευκρίνισαν στο AFP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η επίθεση στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία αποτελεί επίδειξη ισχύος από το Ιράν, δεν έχει στρατιωτική αξία
Ειδικοί θεωρούσαν μέχρι σήμερα ότι το Ιράν δεν είχε την ικανότητα να εκτοξεύσει πυραύλους σε τέτοια απόσταση, ωστόσο το ενδιαφέρον βρίσκεται στο μήνυμα της Τεχεράνης στον στρατηγικό της διάλογο με ΗΠΑ και Ισραήλ
Αυτή η φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου 2023, απεικονίζει ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επί του USS Paul Hamilton (DDG 60) κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στο λιμάνι του Ντιέγκο Γκαρσία
Axios: Η κυβέρνηση Τραμπ κάνει παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για διπλωματική «διέξοδο» από τον πόλεμο με το Ιράν
Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ, οι αντιδράσεις του Ιράν, τα σενάρια ενός συμβιβασμού Ουάσινγκτον - Τεχεράνης και οι χώρες που θεωρούνται ως επικρατέστερες για να αναλάβουν τη διαμεσολάβηση
Ντόναλντ Τραμπ
IDF: «Ο ιρανικοί πύραυλοι δεν προορίζονταν να χτυπήσουν το Ισραήλ» – «Εντός της ζώνης άμεσης απειλής Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη»
Σε περίπου μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, της γιορτής της ελευθερίας, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία και το μέλλον μας» λέει ο Αρχηγός του IDF, Εγιάλ Ζαμίρ
IDF