Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Γάλλοι πυροσβέστες ανέστειλαν τον εμβολιασμό λόγω παρενεργειών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μπους ντι Ρόν (νότια Γαλλία) ανέστειλε τον εμβολιασμό του προσωπικού της κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την εκδήλωση παρενεργειών σε έναν πυροσβέστη, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα.

«Ως προληπτικό μέτρο, αναστείλαμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca», ανέφερε μια εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας Πυρκαγιών και Διάσωσης (Sdis) στο AFP.

Ένας πυροσβέστης από το Αρλ (σε απόσταση 90 χιλιόμετρα δυτικά της Μασσαλίας), η ηλικία του οποίου δεν διευκρινίζεται, νοσηλεύτηκε για καρδιακή αρρυθμία, μετά την πρώτη δόση.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η περιφερειακή Αρχή Υγείας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η απόφαση αυτή αφορά μονάχα του πυροσβέστες του διαμερίσματος Μπους ντι Ρον.

Ο πυροσβέστης από το Αρλ, ο οποίος παρουσίασε την αρρυθμία μετά τον εμβολιασμό του στις 8 Μαρτίου, «πάει πολύ καλύτερα» σήμερα, σύμφωνα με το Sdis.

Καμιά εξηνταριά πυροσβέστες στην Μπους ντι Ρον έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα. Στα δημόσια κέντρα εμβολιασμού όπου βοηθούν στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών, οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, διευκρίνισαν στο AFP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκάλυψη Μπέντζαμιν Νετανιάχου για Ιράν: «Προσπάθησαν να δολοφονήσουν έναν από τους γιους μου»
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν διευκρίνισε ποιος από τους γιους του στοχοποιήθηκε - ο Γιαΐρ ή ο Άβνερ - ούτε άλλες πληροφορίες σχετικά με την αναφερθείσα απόπειρα δολοφονίας
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέες οικονομικές κυρώσεις για το Ιράν και τους συμμάχους του – «Να κόψουμε κάθε οικονομική γραμμή ζωής που στηρίζει το τυραννικό καθεστώς»
Ο Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε τους «διαμεσολαβητές» του Ιράν, να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο και να συναλλάσσονται με την Τεχεράνη
REUTERS 6