Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Γάλλοι πυροσβέστες ανέστειλαν τον εμβολιασμό λόγω παρενεργειών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Μπους ντι Ρόν (νότια Γαλλία) ανέστειλε τον εμβολιασμό του προσωπικού της κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά την εκδήλωση παρενεργειών σε έναν πυροσβέστη, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο σήμερα.

«Ως προληπτικό μέτρο, αναστείλαμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca», ανέφερε μια εκπρόσωπος τύπου της Υπηρεσίας Πυρκαγιών και Διάσωσης (Sdis) στο AFP.

Ένας πυροσβέστης από το Αρλ (σε απόσταση 90 χιλιόμετρα δυτικά της Μασσαλίας), η ηλικία του οποίου δεν διευκρινίζεται, νοσηλεύτηκε για καρδιακή αρρυθμία, μετά την πρώτη δόση.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η περιφερειακή Αρχή Υγείας δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η απόφαση αυτή αφορά μονάχα του πυροσβέστες του διαμερίσματος Μπους ντι Ρον.

Ο πυροσβέστης από το Αρλ, ο οποίος παρουσίασε την αρρυθμία μετά τον εμβολιασμό του στις 8 Μαρτίου, «πάει πολύ καλύτερα» σήμερα, σύμφωνα με το Sdis.

Καμιά εξηνταριά πυροσβέστες στην Μπους ντι Ρον έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα. Στα δημόσια κέντρα εμβολιασμού όπου βοηθούν στη διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών, οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, διευκρίνισαν στο AFP.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ώρα μηδέν» για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν ξεκινούν τις συνομιλίες στην Ελβετία με φόντο τις συγκρούσεις στον Λίβανο
Ισραήλ και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τον πόλεμο στον Λίβανο, παρά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός - «Διπλωματικό θρίλερ» στα Στενά του Ορμούζ λίγο πριν την τελευταία συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν
Τζέι Ντι Βανς
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo