Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Τελικά… άκυρο και από την Αυστραλία! Διπλασιάζει τις δόσεις από την Pfizer

Η Αυστραλία διπλασίασε τις παραγγελίες του εμβολίου της Pfizer κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα του προσπαθεί να κινηθεί ταχύτατα για την αναδιαμόρφωση του εμβολιαστικού προγράμματος της, μετά από τις ανησυχίες για τους κινδύνους πρόκλησης θρόμβων στο αίμα από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μέχρι αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ, η Αυστραλία στήριζε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος του σε μία δόση εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με μία παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων. Οι δόσεις αυτές επαρκούσαν για τις δύο δόσεις εμβολίου του συνολικού πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, με εσωτερική παραγωγή από την biopharma CSL.

Ωστόσο, τώρα η Αυστραλία ακολούθησε μία σειρά άλλων χωρών, περιορίζοντας τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca εξαιτίας των ανησυχιών για πρόκληση θρομβώσεων.

Διπλασιασμός των παραγγελιών του εμβολίου της Pfizer

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές άλλαξαν τη σύστασή τους, ανακοινώνοντας ότι οι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας κάτω των 50 ετών πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Ως αποτέλεσμα, η Αυστραλία διπλασίασε μία προγενέστερη παραγγελία της για το εμβόλιο της Pfizer, στα 40 εκατομμύρια δόσεις, που είναι αρκετές για να καλύψουν τα 4/5 του πληθυσμού της, ενώ οι δόσεις αυτές θα μπορούν να έχουν διατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε ο Μόρισον.

Η αλλαγή πολιτικής για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer τερματίζει τα σχέδια για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

«Δεν είναι μία απαγόρευση για το εμβόλιο της AstraZeneca. Για όσους είναι άνω των 50 ετών, υπάρχει ισχυρή ενθάρρυνση να κάνουν αυτό το εμβόλιο της AstraZeneca» δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση της εθνικής κυβέρνησης, κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μασαγιόσι Σον: Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της SoftBank είναι ο αγαπημένος ξένος επενδυτής του Ντόναλντ Τραμπ
Τα μεγάλα στρατηγικά ανοίγματα της SoftBank στις ΗΠΑ έχουν αναδείξει τον όμιλο σε έναν από τους σημαντικότερους επενδυτές στη χώρα - Ανάλυση των Financial Times
Μασαγιόσι Σον και Ντόναλντ Τραμπ
Κίνα: Το Πεκίνο ετοιμάζει μια γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση για να κάνει επίδειξη ισχύος στους αντιπάλους της
Η Κίνα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην ιστορία της – Πίσω από τα φουτουριστικά όπλα, ο στόχος είναι να προβληθεί ισχύς και αποτροπή, γράφει το πρακτορείο Reuters
Πρόβα πτήσης πριν από στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο, Κίνα
Γαλλία: Ο Φρανσουά Μπαϊρού θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στις 8 Σεπτεμβρίου – «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα ήταν να μην κάνουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει παρουσιάσει σχέδιο περικοπών άνω των 40 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αριστερής όσο και της δεξιάς αντιπολίτευσης
Francois Bayru 1
Η Ουκρανία καταγγέλλει τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν μετά την εμφάνισή του σε φεστιβάλ κινηματογράφου στη Ρωσία
Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής κατηγορείται ότι εξυπηρετεί την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, αφού συμμετείχε διαδικτυακά σε φεστιβάλ στη Μόσχα και έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τον ρωσικό κινηματογράφο, σύμφωνα με το Politico
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν