Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εμβόλιο Moderna: «Κόλλησαν» οι συζητήσεις – Δεν περιμένουμε ανακοινώσεις άμεσα

Moderna

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δεν κατόρθωσε την Δευτέρα, 04.01.2021, να καταλήξει σε μια απόφαση σχετικά την έγκριση του εμβολίου της εταιρείας Moderna κατά του κορονοϊού και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

«Οι συζητήσεις του EMA σχετικά με το εμβόλιο της Moderna κατά του Covid-19 δεν θα ολοκληρωθούν απόψε. Θα συνεχιστούν την Τετάρτη», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

Η επιτροπή του Οργανισμού για τα φάρμακα για ανθρώπινη χρήση (CHMP) συνεδρίασε εσπευσμένα νωρίτερα το απόγευμα για να συζητήσει το εμβόλιο της Moderna, δύο μέρες νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία συνεδρίασης.

Click4more: Μόσιαλος: Δεν συνδέεται με το εμβόλιο η διασωλήνωση του υποδιοικητή του Θριάσιου

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη η Γερμανία εξέφρασε την ενόχλησή της για την καθυστέρηση στην έγκριση των εμβολίων και από άλλες φαρμακευτικές. Και όπως είχε γίνει και με το εμβόλιο της Pfizer ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων συνήλθε νωρίτερα για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο ή όχι.

Εκπρόσωπος της αρχής, πάντως, δήλωνε νωρίτερα στο POLITICO ότι αν κατέληγαν σε απόφαση, οι ανακοινώσεις θα γίνονταν όσο το δυναντόν γρηγορότερα. Από την άλλη, αν δεν είχαμε γρήγορη σήμερα, όπως και… έγινε, η επόμενη συνεδρίαση θα είναι στις 6 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις