Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εμβόλιο Pfizer: Γραφειοκρατία στην ΕΕ ακόμα και για την 6η δόση ανά φιαλίδιο

Pfizer

Μέρες τώρα Γερμανοί επιστήμονες είπαν ότι από κάθε φιαλίδιο του εμβολίου της Pfizer μπορούν να εξαχθούν έξι και όχι πέντε δόσεις για τον κορονοϊό.

Και ενώ Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ισραήλ ήδη έχουν δώσει έγκριση για εξαγωγή έξι δόσεων ανά φιαλίδιο, αυτό δεν καλύπτεται ακόμη από την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένει τις επόμενες μέρες αίτηση της εταιρείας Biontech, για να δώσει την έγκριση της λήψης έξι δόσεων εμβολίου ανά φιαλίδιο.

«Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει τις επόμενες ημέρες αίτηση για την (σχετική) τροποποίηση, η οποία θα εξεταστεί γρήγορα από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP). Εάν η CHMP αποφασίσει ότι μπορούν να εξαχθούν έξι δόσεις από κάθε φιαλίδιο με αξιόπιστο τρόπο, θα προτείνει την τροποποίηση των ισχυόντων όρων έγκρισης για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην διάθεση του εμβολίου », δήλωσε εκπρόσωπος του EMA στην Bild.

Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν (CDU) είπε επίσης στην «Bild» ότι «οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιήσουν την έκτη δόση. Έχει νόημα να μπορεί να εμβολιαστεί ένα έκτο άτομο», τόνισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις