Κόσμος

Εμβόλιο Sputnik V: Η Ρωσία συμφώνησε με 4 ευρωπαϊκές χώρες για την παραγωγή του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήρθαν σε συμφωνία με τη Ρωσία για παραγωγή των εμβολίων του Sputnik V κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Γερμανία. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Ταμείου άμεσων επενδύσεων (RDIF), έχουν συναφθεί συμφωνίες παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik V «με εταιρείες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας», εν αναμονή της έγκρισής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν αυτήν τη στιγμή κι άλλες συζητήσεις σε εξέλιξη προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή εντός της ΕΕ. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσουμε να προμηθεύουμε την ευρωπαϊκή εσωτερική αγορά με το Sputnik-V μετά την έγκρισή του από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ο επικεφαλής του Ταμείου Κίριλ Ντμίτριεφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ταϊβάν: Εκφράζει την ευγνωμοσύνη στον Τραμπ, παρά την προειδοποίηση του να μην προχωρήσει σε ανεξαρτησία
Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε ανοιχτά τον Αμερικανό ομόλογό του ότι οποιοσδήποτε λάθος χειρισμός στο ζήτημα αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικίνδυνη κλιμάκωση
Ντόναλντ Τραμπ
Τραγωδία στη Νέα Υόρκη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πεζούς – Δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες
Ο ένας από τους νεκρούς ήταν πατέρας τριδύμων - Ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι έπαθε εγκεφαλικό και λιποθύμησε, ωστόσο ανακοίνωση αναφέρει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
Αυτοκίνητο έπεσε σε κόσμο στην Νέα Υόρκη