Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εμβόλιο κορονοϊού: Επίσημο αίτημα της Johnson & Johnson στον ΕΜΑ – Η αντίδραση Ντερ Λάιεν

Johnson & Johnson

Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορονοϊού βρίσκονται καθ’ οδόν.

Αυτό τόνισε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν καλωσορίζοντας την είδηση για την αίτηση της Johnson & Johnson για υπό όρους αδειοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson:

«Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο για την COVID19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση. Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν».

click4more: Βρετανία: Συναγερμός για νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Από την πλευρά της, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου έκανε λόγο για ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειες της ΕΕ να εξασφαλίσει περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου σημείωσε:

«Θετικά νέα για το εμβόλιο για την COVID19, με την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για υπό όρους αδειοδότηση. Είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια».

Το επίσημο αίτημα

Νωρίτερα, έγινε γνωστό από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή πως η εταιρία Johnson & Johnson κατέθεσε αίτηση για έγκριση του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εταιρία κατέθεσε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για το εμβόλιό της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), διευκρινίζοντας ότι μια απόφαση αναμένεται τον Μάρτιο.

“Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V. “, ανέφερε ο ευρωπαϊκός οργανισμός με έδρα το Άμστερνταμ, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις