Κόσμος

Εμβόλιο κορονοϊού: Σήμερα ξεκινάει με πολλές ελπίδες η τρίτη φάση από την Johnson & Johnson

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλη η ανθρωπότητα τον αγώνα δρόμου για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η Johnson & Johnson ξεκινάει σήμερα την τρίτη φάση δοκιμών με 60.000 εθελοντές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Johnson & Johnson είναι η τέταρτη εταιρεία που ξεκινάει ευρείες κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο του κορονοϊού πίσω από την Moderna, την Pfizer/BioNTech και την AstraZeneca.

Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών ξεκινάει σήμερα στις ΗΠΑ και το εμβόλιο μιας δόσης θα δοκιμαστεί σε 60.000 εθελοντές σε 215 περιοχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες.

Το υποψήφιο εμβόλιο παρασκευάστηκε από την Janssen Pharmaceutical Companies, που είναι θυγατρική της  Johnson & Johnson.

Παρά το γεγονός ότι οι άλλες φαρμακευτικές μιλούν για εμβόλιο δυο δόσεων  οι κλινικές έρευνες της Johnson & Johnson θα είναι για μια μόνο δόση εμβολίου.

FILE PHOTO: The company logo for Johnson & Johnson is displayed to celebrate the 75th anniversary of the company's listing at the New York Stock Exchange (NYSE) in New York, U.S., September 17, 2019. REUTERS

Οι πρώτες δοκιμές που έγιναν στις φάσεις 1 και 2 σε ΗΠΑ και Βέλγιο έδειξαν ότι μια δόση είναι αρκετή για να προκαλέσει ανοσολογική απόκριση.

Οι δοκιμές θα γίνουν σε Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Μεξικό, περού, Νότια Αφρική και ΗΠΑ.

Αυτό που επίσης θα γίνει από την Johnson & Johnson είναι και κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης σε συνεργασία με την βρετανική κυβέρνηση αλλά σε δυο δόσεις του εμβολίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ