Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εμβόλιο – Βρετανία: Έβαλε τα κλάματα ο υπουργός Υγείας όταν είδε την 90χρονη να εμβολιάζεται

Εμβόλιο – Βρετανία: Έβαλε τα κλάματα ο υπουργός Υγείας όταν είδε την 90χρονη να εμβολιάζεται

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ λύγισε όταν είδε την 90χρονη Μάγκι Κίναν να κάνει πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό. 

Η 90χρονη γιαγιά προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στον υπουργό Υγείας που μαζί με τον 81χρονο Γουίλιαμ Σαίξπηρ έγιναν η πρώτη γυναίκα και ο πρώτος άνδρας στον κόσμο που εμβολιάστηκαν όχι στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών αλλά κανονικά.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας έχει πάρει φωτιά σήμερα καθώς σε 50 νοσοκομεία φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού το όπλο της Βρετανίας στην μάχη κατά του κορονοϊού: Το εμβόλιο της Pfizer.

Σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν 5.000 άνθρωποι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Ματ Χάνκοκ, εξήγησε γιατί έβαλε τα κλάματα βλέποντας την κα Κίναν να εμβολιάζεται. Είπε ότι σε ένα μαύρο 2020 είδε την ελπίδα μέσα από την έναρξη των εμβολιασμών που θα αρχίσουν να αλλάζουν τις ζωές μας προς το καλύτερο. 

 

Η Μάγκι Κίναν 90 ετών σήμερα και 91 την επόμενη εβδομάδα που έχει γενέθλια έφτασε για να κάνει το εμβόλιο φορώντας ένα υπέροχο μπλουζάκι με την ευχή Καλά Χριστούγεννα. Χαμογελαστή και λίγο αγχωμένη κάτω από την μάσκα της η Μάγκι έκανε το εμβόλιο ακριβώς στις 06.30 το πρωί. 

Η Μάγκι, ένας ιδιαίτερος άνθρωπος σταμάτησε να δουλεύει σε κοσμηματοπωλείο μόλις πριν από 4 χρόνια, είναι μητέρα ενός γιου και μιας κόρης και έχει 4 εγγόνια. 

Ο επόμενος στην σειρά ήταν ο 81χρονος Γουίλιαμ Σαίξπηρ ο οποίος είναι συνηθισμένος με την πλάκα που του κάνουν για το ονοματεπώνυμό του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις