Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ένα 5χρονο αγόρι τρώει το βραδινό του πάνω σε ένα χαρτόνι στον δρόμο

Ένα 5χρονο αγόρι τρώει το βραδινό του πάνω σε ένα χαρτόνι στον δρόμο
Facebook/The Homeless Street Cafe

Δουβλίνο 2019: Ένα 5χρονο αγόρι τρώει το βραδινό του πάνω σε ένα χαρτόνι στον δρόμο
Η φωτογραφία τραβήχτηκε αυτή την εβδομάδα στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας.
Ο μικρούλης Σαμ συγκλόνισε τους εθελοντές που βοηθούν τους άστεγους.
Χιλιάδες οι άστεγοι ενήλικες και παιδιά που ζουν στους δρόμους του Δουβλίνου.

Η φωτογραφία ενός μικρού αγοριού μόλις 5 ετών, του μικρούλη Σαμ κάνει τον γύρο του κόσμου από το απόγευμα της Τρίτης 15/10/2019. Δεν έχει τραβηχτεί ούτε σε εμπόλεμη ζώνη, ούτε σε χώρα της Λατινικής Αμερικής που μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Είναι στο κέντρο του Δουβλίνου, της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας. Στην χώρα που σύμφωνα με το ΔΝΤ είναι 5η ανάμεσα στις 10 πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

Ο μικρούλης κάθεται σε ένα χαρτόνι πάνω στο τσιμέντο και τρώει ένα πιάτο μακαρόνια.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε από τους υπεύθυνους του Καφέ των Αστέγων της περιοχής προκάλεσε χιλιάδες σχόλια. Οι χρήστες άλλοι οργισμένοι και άλλοι συντετριμμένοι δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένα τόσο μικρό παιδί ζει στους δρόμους, τρώει στο δρόμο και κοιμάται στο δρόμο. Και μπορεί ο χειμώνας να μην έχει έρθει ακόμα αλλά όταν νυχτώνει στο Δουβλίνο η θερμοκρασία πέφτει στους 4 βαθμούς.

Η ομάδα των εθελοντών που γυρνάει στους δρόμους του Δουβλίνου για να βοηθήσει τους άστεγους κάθε Τρίτη προσφέροντάς τους φαγητό, είδη προσωπικής υγιεινής και ζεστά ρούχα βρέθηκε μπροστά στον Σαμ. Και τα λόγια στέρεψαν. Ο μικρούλης πήρε το πιάτο του έβαλε ένα χαρτόνι για τραπεζομάντηλο και έφαγε πάνω στο παγωμένο τσιμέντο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όχι μόνο τον 5χρονο Σαμ αλλά και άλλους συνανθρώπους τους που ζουν στους δρόμους. Όμως, ένα τόσο μικρό παιδί να είναι χωρίς στέγη και φαγητό το 2019 στο Δουβλίνο δεν είναι κάτι που μπορείς να χωνέψεις.

Δείτε την ανάρτηση

Μόλις ανέβηκε η φωτογραφία του παιδιού στο facebook βρέθηκε προσωρινή στέγη για τον 5χρονο και την μητέρα του

Η δημοσιότητα που έλαβε η ιστορία του Σαμ βγήκε σε καλό για το παιδί και σύμφωνα με τους ανθρώπους που την δημοσιοποίησαν βρέθηκε στέγη για το 5χρονο αγοράκι και πηγαίνει και στο σχολείο. Ο Σαμ, όπως τον αποκαλούν δεν είναι μόνος του στον κόσμο. Ζούσε στον δρόμο με την μητέρα του η οποία πάσχιζε όπως μπορούσε να τον έχει καλά ντυμένο και να τρώει όσο σωστά γίνεται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για την Ιρλανδία, μέχρι τον περασμένο Αύγουστο μόνο στο Δουβλίνο οι άστεγοι ενήλικες ήταν 6.143 και τα παιδιά 2.850!

πηγή: DailyMail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις