Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ένα εκατομμύριο ακίνητα “φαντάσματα” ανακάλυψαν με αεροφωτογραφίες

Οι ιταλικές εφοριακές αρχές ανακάλυψαν ένα εκατομμύριο ακίνητα που δεν είχαν δηλωθεί ποτέ και τα οποία θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία περίπου 472 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιταλική εφορία άρχισε μια επιχείρηση “τακτοποίησης ακινήτων που ουδέποτε είχαν δηλωθεί στο κτηματολόγιο, η οποία της επέτρεψε να ανακαλύψει πέρυσι “1.081.698 ακίνητα” άγνωστα στις φορολογικές αρχές, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτή η επιχείρηση της εφορίας έχει “σημαντική επίδραση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σ’ αυτόν τον τομέα” και συνολικά, τα ακίνητα αυτά αντιπροσωπεύουν φορολογικά έσοδα “περίπου 472 εκατομμυρίων ευρώ”.

Για να ξεσκεπάσουν τους φοροφυγάδες, οι φορολογικές αρχές “έβαλαν αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης πάνω στους χάρτες του κτηματολογίου”.

Οι επαρχίες που είχαν τα περισσότερα “σπίτια φαντάσματα” είναι αυτές της Νάπολης, της Κοζέντσα, του Σαλέρνο και του Ρέτζο Καλάμπρια στη νότια Ιταλία.

Καθώς η Ιταλία καταρρέει κάτω από ένα χρέος περίπου 1,9 τρισεκατομμυρίου ευρώ, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι αποφάσισε να ενισχύσει τον αγώνα κατά της εθνικής μάστιγας της φοροδιαφυγής που κάνει το ιταλικό κράτος να χάνει κάθε χρόνο από 120 ως 150 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις.

Πέρυσι ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής επέτρεψε να ανακτηθούν συνολικά 12 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδυνατούν να συντηρήσουν τα υπερπολυτελή αυτοκίνητά – Δείτε που καταλήγουν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε