Κόσμος

Ένα εξάχρονο παιδί κι ακόμη 69 νεκροί σε λίγες μέρες – Αίμα δίχως τέλος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Πάνω από 1.000 ρουκέτες προς την ισραηλινή επικράτεια, συνεχείς αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας και πάνω από 70 νεκροί από τη Δευτέρα: η σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του εβραϊκού κράτους δεν έδειχνε κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης σήμερα το βράδυ, τροφοδοτώντας τους φόβους για έναν «πόλεμο ευρείας κλίμακας».

Το τελευταίο γνωστό θύμα αυτής της στρατιωτικής κλιμάκωσης είναι ένα εξάχρονο παιδί στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, θύμα ενός νέου μπαράζ από την Χαμάς εκτόξευσης ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας που προκάλεσε ζημιές στην πόλη Ασκελόν, που βρίσκεται κοντά στο φράκτη μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και της ισραηλινής επικράτειας.

Ο θάνατος του παιδιού ανεβάζει σε επτά – συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιώτη – τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα εχθροπραξιών τη Δευτέρα, τις πιο σφοδρές από τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα το 2014.

Click4more: ΗΠΑ: Παρέμβαση για τη Μέση Ανατολή με τηλεφώνημα Νετανιάχου – Μπλίνκεν

Στη Γάζα, 65 άνθρωποι πέθαναν σε ισραηλινές επιδρομές, συμπεριλαμβανομένων 16 παιδιών και πολλών διοικητών της Χαμάς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι έχουν σκοτώσει συνολικά δέκα αξιωματικούς της Χαμάς αλλά και στελέχη της Ισλαμικής Τζιχάντ, της δεύτερης ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας, σε επιδρομές από το βράδυ της Δευτέρας.

Για τον στρατό, οι επιδρομές στη Γάζα γίνονται σε απάντηση στις «περισσότερες από 1.000 ρουκέτες» που έχουν εκτοξευτεί από διάφορες ένοπλες ομάδες προς το εβραϊκό κράτος από τη Δευτέρα.

Η Χαμάς ξεκίνησε έναν πρώτο γύρο εκτόξευσης ρουκετών προς το Ισραήλ σε ένδειξη «αλληλεγγύης» για τους περισσότερους από 900 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εκτός από τον αυξανόμενο αριθμό θανάτων, 335 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις επιδρομές, πολλοί από τους οποίους διασώθηκαν από ερείπια κτιρίων που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες. Από την πλευρά του Ισραήλ, περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Το Ισραήλ και η Χαμάς οδεύουν σε έναν «πόλεμο ευρείας κλίμακας», προειδοποίησε χθες ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, ο Τορ Βένεσλαντ, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία «είναι κοντά» – Ξεκίνησε η συνάντηση με τον Ζελένσκι στο Νταβός
«Πολλοί άνθρωποι σκοτώνονται. Πρέπει να το τελειώσουμε», τόνισε - Κούσνερ και Γοιυίτκοφ θα μεταβούν στη Μόσχα και θα γίνουν δεκτοί από τον Πούτιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία: Σύγκρουση τρένου με γερανό στην Καρθαγένη - Αρκετοί τραυματίες
Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γερανός βρέθηκε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Τρένο
Ανανεώθηκε πριν 20 λεπτά
10
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Γροιλανδίας» λέει ο Ρούτε - «Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας» λέει η Κοπεγχάγη
«Η θέση της Δανίας και της Γροιλανδίας είναι ίδιες και καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε χθες με το ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της κυριαρχίας μας»
Στρατιωτικές δυνάμεις του NATO σε άσκηση στη Γροιλανδία το 2022
Ο Τζάρεντ Κούσνερ παρουσίασε το «master plan» 25 δισ. δολαρίων για τη Γάζα: Ουρανοξύστες και πόλη σαν Ντουμπάι
Ανάπτυξη σε τέσσερις φάσεις με κατοικίες, τουριστικές ζώνες και data centers - Το χρονοδιάγραμμα παρουσίασε ο γαμπρός του Τραμπ - «Υπάρχει ένα master plan, θα το εφαρμόσουμε σταδιακά στη Μέση Ανατολή»
Ο Κούσνερ παρουσίασε τη «Νέα Γάζα»
Ανανεώθηκε πριν 6 λεπτά
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)