Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένα μενταγιόν για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Αξίζει 1000$

Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν Σιγκαπούρη μενταγιόν

Η Σιγκαπούρη περιμένει… πως και πως τη μεγάλη στιγμή. Τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ που μπορεί να πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά θα γίνει στις 12 Ιουνίου. Εκτός αν ο Αμερικανός πρόεδρος μας επιφυλάσσει κι άλλη… έκπληξη!

Ενόψει της πολυαναμενόμενης Συνόδου Κορυφής, η Σιγκαπούρη παρουσίασε σήμερα (05.06.2018) ένα μενταγιόν αφιερωμένο στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Το οποίο, στην εκδοχή του από χρυσό, κοστίζει… μόλις 1.000 δολάρια!

Η επιγραφή “Παγκόσμια Ειρήνη” είναι χαραγμένη με μεγάλα γράμματα στη μια από τις πλευρές του μενταγιόν. Η φράση συνοδεύεται από ένα περιστέρι κι ένα κλάδο ελιάς, τα σύμβολα της ειρήνης. Από κάτω, είναι “μπλεγμένα” ένα τριαντάφυλλο και μια μανόλια, τα παραδοσιακά άνθη των δυο κρατών.

Για τα… μάτια του Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στην άλλη πλευρά του μενταγιόν, απεικονίζονται δυο χέρια που κάνουν χειραψία μπροστά από τις σημαίες της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ. Εμφανίζεται επίσης η ημερομηνία της συνάντησης, 12 Ιουνίου.

Το μενταγιόν έχει δυο εκδοχές. Η εκδοχή από χρυσό κοστίζει 1.000 δολάρια.

Η συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Κιμ θα είναι η πρώτη που πραγματοποιείται ποτέ μεταξύ εν ενεργεία προέδρων των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας. Αποφασίστηκε να γίνει μετά από παρασκήνιο και μια… ανατροπή. Πριν από μερικές μέρες, στις 24 Μαΐου, ο Ντόναλντ Τραμπ, αιφνιδιαστικά, ανακοίνωσε ότι η συνάντηση ακυρώνεται. Αλλά λίγες μέρες μετά, το ραντεβού “κλείστηκε” ξανά.

Σιγκαπούρη η… Ελβετία της Ασίας

Η Σιγκαπούρη, μικρή χώρα στη νοτιοανατολική Ασία, διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση. Προτιμά την ουδετερότητα, προωθώντας την εικόνα της Ελβετίας στην περιοχή.

Ο ακριβής χώρος που θα γίνει η συνάντηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Ωστόσο, οι αρχές της Σιγκαπούρης έχουν κηρύξει ήδη ειδική ζώνη μια περιοχή στην οποία περιλαμβάνεται το υπουργείο Εξωτερικών, η αμερικανική πρεσβεία και αρκετά μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Shangri-La.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις