Κόσμος

Ένα… “βατράχι” υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ

Μετά τον υπουργό Εξωτερικών, ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε και τον άνθρωπο που θα τεθεί επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ. Και αυτός θα είναι ο Ράιν Ζίνκε, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της μεταβατικής κυβερνητικής ομάδας.

Ο Ζίνκε είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Μοντάνα και πρώην διοικητής των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού ναυτικού (Navy SEAL).

Ο 55χρος Ζίνκε θα αναλάβει την ηγεσία του υπουργείου των Εσωτερικών, που έχει περισσότερους από 70.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, ενώ ελέγχει ποσοστό μεγαλύτερο από το 20% των ομοσπονδιακών εδαφών, συμπεριλαμβανομένων και των εθνικών πάρκων (Yellowstone και Yosemite).

Η επιλογή του Ζίνκε ξάφνιασε τους ηγετικούς κύκλους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που τον θεωρούσαν ως την καλύτερη επιλογή στις εκλογές που θα διεξαχθούν στη Μοντάνα το 2018, με αντίπαλο το Δημοκρατικό Γερουσιαστή Τζον Τέστερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξεκινά ξανά η ψηφοφορία των Καρδιναλίων για την εκλογή του νέου Πάπα - Αυξάνονται οι πιθανότητες να βγει λευκός καπνός
Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 4 ψηφοφορίες, στις 10:30, 12:00, 18:30 και 20:00 το απόγευμα - Ποιες οι διαδικασίες στην περίπτωση που εκλεχθεί ο νέος Πάπας
Καμινάδα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν 2
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία