Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένας ευρωσκεπτικιστής ο νέος υπουργός Brexit στη Βρετανία

Brexit

Θα αντικαταστήσει τον μέχρι χθες υπουργό Brexit που υπέβαλε την παραίτησή του για το σχέδιο συμφωνίας Λονδίνου – ΕΕ, βυθίζοντας την χώρα σε κρίση.

Ο ευρωσκεπικιστής Στίβεν Μπάρκλεϊ ορίστηκε από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι νέος υπουργός αρμόδιος για το Brexit, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού τόνισε ότι η Μέι θα επιβλέψει η ίδια τις τελευταίες δέκα μέρες διαπραγματεύσεων με την ευρωπαϊκή Ένωση για τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με το μπλοκ και ο Μπάρκλεϊ θα εστιάσει στην εσωτερική προετοιμασία για το Brexit και να περάσει το σχέδιο συμφωνίας από το κοινοβούλιο.

Παράλληλα, η πρώην υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ρουντ ορίστηκε νέα υπουργός Εργασίας, αντικαθιστώντας την Έσθερ Μακβέι που επίσης παραιτήθηκε για το σχέδιο συμφωνίας.

Η Τερέζα Μέι βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα τσουνάμι παραιτήσεων υπουργών της μετά τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Brexit, χωρίς όμως αυτό να κάνει τις αντιδράσεις να κοπάσουν. Από χθες άρχισε η συλλογή υπογραφών για πρόταση μομφής εναντίον της βρετανίδας πρωθυπουργού, φτάνοντας σήμερα τον “μαγικό αριθμό” 48.

Ωστόσο η Τερέζα Μέι αρνείται να παραιτηθεί, αρνούμενη -όπως είπε χαρακτηριστικά- να γίνει ο νέος Τσάμπερλεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις