Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ένας γυάλινος Βούδας 4,5 μέτρων στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Ένας γυάλινος Βούδας 4,5 μέτρων στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Το γραφείο YOD Group σχεδίασε το διόρωφο ρεστοράν «Buddha-Bar» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με έναν ύψους τεσσεράμισι μέτρων γλυπτό από γυαλί Βούδα να διακοσμεί το εσωτερικό του. Το αποτέλεσμα είναι αφενός η ριζική ανανέωση της ταυτότητας του εμπορικού σήματος και, αφετέρου, η ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας του «Buddha-Bar» που άνοιξε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1996.

Επιδιώκοντας να εξερευνήσει το θέμα της μετενσάρκωσης, το στούντιο ενσωμάτωσε και μια σειρά από λεπτομέρειες, όπως παλαιωμένο ξύλο, αποξηραμένα φυτά καθώς και μια χρωματική παλέτα από γκρίζες, καφέ και μπλε αποχρώσεις. Ακριβώς δίπλα στην είσοδο του ρεστοράν, στην πιο ευρύχωρη σάλα του, το YOD Group έχει τοποθετηθεί το ψηλό υάλινο άγαλμα του Βούδα. Το παραμετρικό γλυπτό αποτελείται από σχεδόν 1.000 επίπεδα υάλινα στοιχεία. Τα πλαϊνά σημεία κοπής του γυαλιού έχουν υφή ωσάν να είναι αμμοβολημένο, κάτι το οποίο δεν επιτρέπει στο φως να εισέλθει στο γλυπτό. Με αποτέλεσμα, το γλυπτό να φαίνεται ως κενό δοχείο, στο εσωτερικό του οποίου «κάτι συμβαίνει, και η ζωή ανατέλλει», όπως επισημαίνουν οι σχεδιαστές. Η αξία του εντυπωσιακού γλυπτού ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Στόχος μας ήταν να φέρουμε ένα καινούργιο όραμα στο πολύ γνωστό εμπορικό σήμα, να διατηρήσουμε το DNA του και να το εκφράσουμε με πολύ αυθεντικό τρόπο και να το εντάξουμε στο γενικό περιβάλλον της Νέας Υόρκης. Έπρεπε να καταδυθούμε στην ατμόσφαιρα της πόλης και να τη μεταφέρουμε μέσα από εμάς τους ίδιους» υπογράμμισε ο Volodymyr Nepyivoda, συνιδρυτής του YOD Group.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YOD design (@yod_design)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις