Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένας Κένεντι πολέμησε κρυφά στην Ουκρανία – «Ήμουν πρόθυμος να πεθάνω εκεί»

Ένας Κένεντι πολέμησε κρυφά στην Ουκρανία – «Ήμουν πρόθυμος να πεθάνω εκεί»

Ο Κόνορ Κένεντι, εγγονός του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, αποκάλυψε πως πολέμησε κρυφά στην Ουκρανία. Δήλωσε μάλιστα «πρόθυμος να πεθάνει εκεί».  

Δεν είναι γνωστό το διάστημα που ο 28χρονος γόνος της οικογένειας Κένεντι βρέθηκε στην Ουκρανία, αλλά σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram περιέγραψε όσα έζησε στην εμπόλεμη χώρα. 

Πήγε χωρίς να ενημερώσει την οικογένεια Κένεντι

«Όπως πολλοί άνθρωποι, συγκινήθηκα βαθιά από όσα είδα να συμβαίνουν στην Ουκρανία τον τελευταίο χρόνο», έγραψε ο Κόνορ Κένεντι, εγγονός του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι. «Ήθελα να βοηθήσω. Όταν άκουσα για τη Διεθνή Λεγεώνα της Ουκρανίας, ήξερα ότι θα πήγαινα και πήγα στην πρεσβεία για να καταταγώ την επόμενη μέρα.

Δεν ήθελα να ανησυχήσει η οικογένεια ή οι φίλοι μου και δεν ήθελα να μου φέρονται διαφορετικά εκεί» είπε εξηγώντας τους λόγους που τα έκανε όλα ανώνυμα.

«Έμαθα γρήγορα»

«Πηγαίνοντας, δεν είχα προηγούμενη στρατιωτική εμπειρία και δεν ήμουν καλός σκοπευτής, αλλά μπορούσα να μεταφέρω βαριά πράγματα και μάθαινα γρήγορα. Ήμουν επίσης πρόθυμος να πεθάνω εκεί. Έτσι, σύντομα συμφώνησαν να με στείλουν στο βορειοανατολικό μέτωπο. Ο χρόνος μου στην Ουκρανία δεν ήταν μεγάλος, αλλά είδα πολλά και ένιωσα πολλά» πρόσθεσε.

Απέτισε επίσης φόρο τιμής στους «συναδέλφους» του λεγεωνάριους «που ήρθαν από διαφορετικές χώρες, υπόβαθρα, ιδεολογίες για να πολεμήσουν στον πόλεμο», καθώς και στους Ουκρανούς πολίτες «που έχασαν τα πάντα στον μακρύ αγώνα τους κατά της ολιγαρχίας και προς ένα δημοκρατικό σύστημα».

Κατέληξε λέγοντας: «Ο πόλεμος θα διαμορφώσει τη μοίρα της δημοκρατίας σε αυτό τον αιώνα. Υπάρχουν περισσότερα να πούμε για την πολιτική της και τον ρόλο των δυτικών κυβερνήσεων εκεί. Προς το παρόν, θα σας παροτρύνω μόνο να βοηθήσετε με την προσωπική σας ιδιότητα. Γίνετε μέλη της λεγεώνας, βοηθήστε στα σύνορα ή στείλτε ιατρικές προμήθειες. Κάθε μέρα, κάποιος εκεί θυσιάζει τα πάντα για μια διαρκή ειρήνη. Δεν μπορεί να τους ζητάμε να δράσουν μόνοι τους».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Conor Kennedy (@jconorkennedy)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις