Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες από πυρά ενόπλων σε αυτοκινητόδρομο της Ιερουσαλήμ

Ένας νεκρός και 8 τραυματίες από πυρά ενόπλων σε αυτοκινητόδρομο της Ιερουσαλήμ
Φωτογραφία: Reuters

Ένας νεκρός και τουλάχιστον οχτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλων σε αυτοκινητόδρομο στα προάστια της Ιερουσαλήμ, κοντά στον εβραϊκό οικισμό Μααλέ Αντουμίμ.

Τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον αυτοκινήτων κοντά σε εβραϊκό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κοντά στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν οκτώ ανθρώπους με αυτή την «τρομοκρατική επίθεση», ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον οικισμό Μααλέ Αντουμίμ, ανατολικά της Ιερουσαλήμ, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας ότι οι δράστες έφθασαν με όχημα.

«Οι τρεις τρομοκράτες (…) βγήκαν από το όχημά τους και άρχισαν να πυροβολούν με αυτόματα όπλα εναντίον οχημάτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένα σε μποτιλιάρισμα στην οδό με κατεύθυνση της Ιερουσαλήμ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

«Δύο τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν επιτόπου. Οι έρευνες που διεξήχθησαν επέτρεψαν να εντοπισθεί ένας άλλος τρομοκράτης που επιχειρούσε να διαφύγει και ο οποίος επίσης εξουδετερώθηκε», πρόσθεσε η αστυνομία.

 

Μέχρι στιγμής, τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 30 ετών, καθώς και έναν 23χρονο άνδρα σε κρίσιμη κατάσταση και δύο άνδρες, ηλικίας 40 ετών, σε σταθερή κατάσταση.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις