Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένας χρόνος “κίτρινα γιλέκα” – Επεισόδια στο Παρίσι [Pics]

Ένας χρόνος “κίτρινα γιλέκα” – Επεισόδια στο Παρίσι [Pics]
Φωτογραφία Reuters

Η γαλλική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων στα βορειοδυτικά του Παρισιού, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές για την συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη των διαδηλώσεων των “κίτρινων γιλέκων”.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας κοντά στον σταθμό του μετρό (Porte de Champerret), καθώς οι διαδηλωτές προετοιμάζονταν να κάνουν πορεία κατά μήκος της πόλης, από τα νότια του Παρισιού (Gare d’Austerlitz).

Η αστυνομία έκανε χρήση επίσης ενός κανονιού νερού, ενώ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών, ενώ έστηναν οδοφράγματα.

Παράλληλα, αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα, ενώ έβαλαν φωτιά σε μία μοτοσικλέτα και ένα άλλο αυτοκίνητο, προκαλώντας την χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και του κανονιού νερού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε 33 συλλήψεις.

Φωτογραφία Reuters

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και για να αποτρέψουν μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές από την κατάληψη της περιφερειακής οδού του Παρισιού (Reuters TV). Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 24 συλλήψεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις