Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η Σάρα Σάντερς νέα κυβερνήτης του Άρκανσο – Ήταν εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Η Σάρα Σάντερς νέα κυβερνήτης του Άρκανσο – Ήταν εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ

Ένα από τα «πρόσωπα» της κυβέρνησης Τραμπ, η γυναίκα που ως εκπρόσωπος Τύπου υπερασπίστηκε ό,τι αναληθή ισχυρισμό κι αν έκανε ο τότε πρόεδρος, η Σάρα Σάντερς είναι πλέον η νέα κυβερνήτης του Άρκανσο. Κέρδισε στις ενδιάμεσες εκλογές τον Δημοκρατικό αντίπαλό της, Κρις Τζόουνς.

Η πολιτεία του Άρκανσο είναι παραδοσιακά ρεπουμπλικάνικη οπότε η νίκη της Σάρα Σάντερς, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκλογών, ήταν σχεδόν σίγουρη. Αν συνυπολογίσει κανείς πως η πρώην εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τραμπ είναι επίσης κόρη του Μάικ Χάκαμπι, που θεωρείται μορφή της αμερικανικής πολιτικής και υπήρξε κυβερνήτης από το 1996 ως το 2007, τότε η νίκη ήταν στο… τσεπάκι της.

Στην εκστρατεία της η 40χρονη Σάρα Σάντερς σφυροκόπησε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε ότι εφαρμόζει πολιτικές της «ριζοσπαστικής αριστεράς», ευθύνεται για τον «αλματωδώς αυξανόμενο πληθωρισμό», για τα «ολάνοιχτα σύνορα» και την «άνοδο του βίαιου εγκλήματος».

Τόνισε πως σκοπός της ήταν να ενταχθεί στη «ισχυρή συμμαχία συντηρητικών κυβερνητών που υπερασπίζονται την ελευθερία μας».

Μητέρα τριών παιδιών η Σάντερς, αναφερόταν συχνά, όταν ήταν εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, στην οικογένεια και στην πίστη της. Κατά τη θητεία της είχε τεταμένες σχέσεις με δημοσιογράφους και είχε επικριθεί διότι υπερασπιζόταν αναληθείς ισχυρισμούς του Τραμπ.

Αφού ανακοίνωσε την αποχώρησή της το καλοκαίρι του 2019, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τη «μαχήτρια» αυτή, κρίνοντας πως θα είναι «φανταστική» στο αξίωμα της κυβερνήτη του Άρκανσο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις