Κόσμος

Ενίσχυση των συνόρων της ΕΕ για τη λαθρομετανάστευση

Η Γαλλία και η Ιταλία θέλουν να ενισχυθούν "επειγόντως" τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για να καταπολεμηθούν τα δίκτυα λαθραίας μετανάστευσης.

 

Αυτό δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Μετανάστευσης Ερίκ Μπεσόν.
 
“Οι Ερίκ Μπεσόν και Φράνκο Φρατίνι αποφάσισαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να επιτύχουν την επείγουσα ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι των δικτύων άτακτης μετανάστευσης”, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης που εκδόθηκε την επομένη μιας συνομιλίας με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών.
 
Το Παρίσι και η Ρώμη θέλουν “να αναπτυχθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες της (ευρωπαϊκής υπηρεσίας) Frontex για να δημιουργηθεί η ευρωπαϊκή αστυνομία των συνόρων που προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο”. Χρειάζεται επίσης μια “γενίκευση των συμφωνιών επιχειρησιακής συνεργασίας και επανεισόδου με τις κύριες τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης”, προστίθεται στο κείμενο.
 
Οι υπουργοί της ΕΕ που είναι αρμόδιοι για τη μετανάστευση πρόκειται να διεξαγάγουν στις 25 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες μια έκτακτη σύνοδο την οποία συγκάλεσε ο γάλλος υπουργός μετά την ανακάλυψη 123 Κούρδων τον Ιανουάριο σε μια παραλία της Κορσικής.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 35.000 άνθρωποι αποβιβάστηκαν το 2008 στις ιταλικές ακτές. Εξ αυτών, 75% ζήτησαν διεθνή προστασία, η οποία χορηγήθηκε στο 50% των αιτούντων, σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το ιατρικό περιοδικό Lancet αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την προέλευση του κορονοϊού
Η διεύθυνση του περιοδικού επιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή είχε στο στόχαστρό του τον Άντονι Φάουτσι, ο οποίος ηγήθηκε της αντιμετώπισης της πανδημίας στις ΗΠΑ Ο Φάουτσι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του και βρέθηκε στο στόχαστρο του Τραμπ και άλλων Ρεπουμπλικάνων.
Εμβόλιο της Pfizer-BioNTech κατά του κορονοϊού
Το ζευγάρι που μήνυσε κλινική εξωσωματικής στη Φλόριντα επειδή τους εμφύτευσαν λάθος έμβρυο βρήκε τους γενετικούς γονείς του παιδιού
Ο δικηγόρος τους ανέφερε ότι «τα ερωτήματα που απομένουν σχετικά με την τύχη των αγνοούμενων εμβρύων της Τίφανι και του Στίβεν... εξακολουθούν να εκκρεμούν»
Η Τίφανι Σκορ και ο Στίβεν Μιλς με το μωρό τους, τη Σία 8