Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ένοχος για φοροδιαφυγή και απάτη κι άλλος πρώην συνεργάτης του Τραμπ! Χαμός με τους ενόρκους

Ένοχος για φοροδιαφυγή και απάτη κι άλλος πρώην συνεργάτης του Τραμπ! Χαμός με τους ενόρκους
Φωτογραφία: Reuters

Ένοχος για οκτώ κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, ο οποίος δικαζόταν από ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως οι έξι άνδρες και οι έξι γυναίκες που αποτελούν το σώμα των ενόρκων ανέφεραν ωστόσο στον δικαστή ότι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση για 10 από τις 18 κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Μάναφορτ, ο πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ.

Ωστόσο, λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε:

Ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος για πέντε κατηγορίες φοροδιαφυγής, για μία (από τις συνολικά τέσσερις) κατηγορίες που σχετίζονταν με την απόκρυψη τραπεζικών λογαριασμών του στο εξωτερικών και για δύο (από τις εννέα) κατηγορίες τραπεζικής απάτης που αντιμετώπιζε.Ο δικαστής κήρυξε κακοδικία για τις υπόλοιπες 10 κατηγορίες.

Τραμπ

Ιδρώνει ο Τραμπ

Όλα αυτά, ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως ο Μάικλ Κόεν, επί πολλά χρόνια προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, οδηγήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν όπου αποδέχτηκε την ενοχή για οικονομικά αδικήματα, σύμφωνα με το CNN.

Σύμφωνα με το NBC News, ο Μάικλ Κόεν, κατηγορείται για φοροδιαφυγή, αλλά, κυρίως για εμπλοκή σε υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και η Ρωσία.

Ο Μάικλ Κόεν, παραδόθηκε το βράδυ της Τρίτης στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και οδηγήθηκε άμεσα ενώπιον του δικαστή Ουίλιαμ Πόλεϊ, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Όπως μεταδίδει το NBC News, ο 51χρονος δικηγόρος δήλωσε ένοχος για:

-Φοροδιαφυγή

-Τραπεζική απάτη αλλά και

-Παραβίαση των χρηματοδοτικών κανόνων των προεκλογικών εκστρατειών.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις