Κόσμος

Ένοχος ο “μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ”! Θύμα του η φίλη του Άστον Κούτσερ

Ο 43χρονος δολοφόνος γνωστός με το προσωνύμιο ο «μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ» κρίθηκε σήμερα ένοχος για τη δολοφονία δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων ήταν γνωστή του ηθοποιού Άστον Κούτσερ.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο η αλλιώς ο “μαχαιροβγάλτης του Χόλιγουντ” καταδικάστηκε από το σώμα των ενόρκων δικαστηρίου του Λος Άντζελες. Η δίκη του, εντούτοις, θα συνεχιστεί για να καθοριστεί εάν ο κατηγορούμενος είχε σώας τας φρένας τη στιγμή που διέπραττε τους φόνους, το 2001 και το 2005, προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή του.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο, ο οποίος δηλώνει αθώος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή. Για τον εισαγγελέα Νταν Άκεμον, ο κατηγορούμενος «είναι ένας ψυχρός δολοφόνος» και σκότωσε τα θύματά του «σε φρενήρεις επιθέσεις με μαχαίρι».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι συνήγοροί του υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο πελάτης τους βρισκόταν στους τόπους των δύο εγκλημάτων. Και σύμφωνα με τους ίδιους, το γεγονός ότι είχε “διπλή προσωπικότητα” φαίνεται να οδήγησε σε μια επίθεση το 2008 εναντίον μιας τρίτης γυναίκας, η οποία επέζησε.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Γκαρτζούλο επιτίθετο σε γυναίκες κοντά στις οποίες ζούσε και ανέμενε υπομονετικά τη στιγμή για να τους επιτεθεί, τη νύχτα και κοντά στο σπίτι τους, σε «δολοφονίες που είχαν λεπτομερώς σχεδιαστεί».

Ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ γνώριζε το πρώτο θύμα, μια φοιτήτρια 22 ετών, την Άσλεϊ Έλεριν. Κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε πάει στο σπίτι της στο Χόλιγουντ, στα τέλη του 2001, προκειμένου να βγει με εκείνη, όμως είχε αργήσει και κανείς δεν του άνοιγε την πόρτα.

Κοίταξε, κατόπιν, από το παράθυρο του σπιτιού, ωστόσο το μόνο που είδε ήταν αυτό που νόμιζε κόκκινο κρασί, χυμένο στο πάτωμα. Ο Κούτσερ έφυγε, πιστεύοντας ότι η νεαρή γυναίκα είχε ήδη βγει χωρίς να τον περιμένει.

Η Άσλεϊ είχε δεχθεί 47 χτυπήματα με μαχαίρι κι έπεσε νεκρή στον διάδρομο που οδηγούσε στο μπάνιο της. Το δεύτερο θύμα, η 22χρονη Μαρία Μπρούνο, μια γειτόνισσα του κατηγορουμένου, είχε δεχθεί 17 χτυπήματα με μαχαίρι, ενώ κοιμόταν.

Ο Μάικλ Γκαρτζούλο συνελήφθη το 2008 στη Σάντα Μόνικα, κοντά στο Λος Άντζελες, αφού είχε τραυματιστεί κατά λάθος κι ο ίδιος σε μια επίθεση εναντίον εντός τρίτου θύματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Χαμός» με γκράφιτι του Νετανιάχου που φιλάει τον Χίτλερ στην Ιταλία - Η καλλιτέχνης το ονόμασε «Η Τελική Λύση»
Η Λάικα υπερασπίστηκε το έργο της σε μια ανάρτηση στα social media, λέγοντας ότι οι εικόνες είχαν σκοπό να προκαλέσουν την προσοχή του κοινού και των μέσων ενημέρωσης
Το γκράφιτι της Λάικα σε τοίχο της Ρώμης
Κομισιόν προς Τουρκία: Μπορεί να αποκλειστεί μια τρίτη χώρα από την ευρωάμυνα αν απειλεί κράτος-μέλος
«Η συμμετοχή μιας τρίτης χώρας μπορεί να αποκλειστεί, αν η εν λόγω τρίτη χώρα θέτει άμεση απειλή στην άμυνα ή την ασφάλεια ενός κράτους-μέλους της ΕΕ ή σε ολόκληρη την ΕΕ»
Τουρκικές Φρεγάτες 7
Ο βασιλιάς Κάρολος τονίζει πως ο Καναδάς θα παραμείνει «ελεύθερος» και «δυνατός» – Η έμμεση αναφορά στις επεκτατικές βλέψεις Τραμπ
Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έκανε άμεση αναφορά στον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος οραματίζεται τη μετατροπή του Καναδά στην 51η πολιτεία των ΗΠΑ
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει το 45ο κοινοβούλιο του Καναδά εκφωνώντας την ομιλία του από το θρόνο κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στον Καναδά