Κόσμος

Ισόβια στο νεοναζί για την δολοφονία της βουλευτή Τζο Κοξ

Ο άνδρας που δολοφόνησε τη βρετανίδα βουλευτίνα Τζο Κοξ μερικές ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης και του γνωστοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τη φυλακή.

Ο Βρετανός δολοφόνος είχε εμμονή με τη ναζιστική Γερμανία και την ακροδεξιά. Ο Τόμας Μέιρ, 53 ετών, πυροβόλησε την Κοξ τρεις φορές και τη μαχαίρωσε επανειλημμένα καθώς η 41χρονη μητέρα δύο μικρών παιδιών έφθανε σε μια βιβλιοθήκη για μια συνάντηση με κατοίκους στην πόλη Μπίρστολ, στην εκλογική της περιφέρεια στη βόρεια Αγγλία.

Οι ένορκοι στο κακουργιοδικείο του Ολντ Μπέιλι άκουσαν ότι στη διάρκεια της επίθεσης είχε φωνάξει κάτι σαν “Κρατήστε τη Βρετανία ανεξάρτητη” και “πρώτα η Βρετανία”. Χρειάστηκαν μόλις 90 λεπτά για να καταδικάσουν τον Μέιρ, στον οποίο είχαν απαγγελθεί κατηγορίες βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Ο δικαστής Άλαν Ουίλκι απέρριψε ένα αίτημα του Μέιρ να μιλήσει μετά την ετυμηγορία και του είπε: “Δεν είστε καθόλου πατριώτης. Με τις ενέργειές σας έχετε προδώσει την πεμπτουσία της χώρας μας: την προσήλωσή της στην κοινοβουλευτική δημοκρατία”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: ΝΑΤΟ και ΕΕ ανησυχούν για την ανάληψη της προεδρίας από την Κύπρο λόγω των εντάσεων με την Τουρκία
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι» ότι η Κύπρος θα επιτρέψει η εχθρικότητά της προς την Τουρκία να επηρεάσει τις αμυντικές προτεραιότητες της Ευρώπης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος
Σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν έξω από το κτίριο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες
Χάος στα δρομολόγια της Eurostar παραμονές Πρωτοχρονιάς – Ακυρώνονται «μέχρι νεωτέρας» όλα τα δρομολόγια από και προς Λονδίνο
Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει βλάβη στο σύστημα ηλεκτροδότησης της σήραγγας της Μάγχης, καθώς και τεχνικό πρόβλημα σε αμαξοστοιχία της Le Shuttle - Δείτε φωτογραφίες
Eurostar train