Κόσμος

Ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ: Συνάντηση με την Τουρκία στις 12 Ιουνίου

Σουηδία, Τουρκία και ΝΑΤΟ θα έχουν τριμερή συνάντηση στις 12 Ιουνίου, σχετικά με την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στη Συμμαχία, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο παλάτι του Ντολμαμπαχτσέ, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου.

 “Η Σουηδία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”, είπε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι κατανοεί την ενόχληση της Τουρκίας για τις διαμαρτυρίες που γίνονται σε βάρος της, στη Σουηδία, αλλά “από την άλλη πλευρά θα πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας ότι είναι στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης”. 

Και συνέχισε: “Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα κάνει τη Σουηδία ισχυρή. Θα κάνει, επίσης, το ΝΑΤΟ και την Τουρκία, ισχυρότερους. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Σουηδίας”.

Υπενθυμίζουμε ότι η Άγκυρα κατηγορεί τη Σουηδία ότι προσφέρει καταφύγιο σε Κούρδους “τρομοκράτες”, τους οποίους αρνείται να εκδώσει στην Τουρκία. Αυτός είναι ο όρος που έχει θέσει για να δώσει το “πράσινο φως” στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου