Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ένταση στη συνάντηση Νετανιάχου με Μπλίνκεν – Δεν έγινε η κοινή συνέντευξη Τύπου

Ένταση στη συνάντηση Νετανιάχου με Μπλίνκεν – Δεν έγινε η κοινή συνέντευξη Τύπου
Φωτογραφία: Reuters

Ένταση επικράτησε στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στο Τελ Αβίβ. Μάλιστα, δεν πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου. 

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου του στο Τελ Αβίβ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, αλλά και στην «οξεία επισιτιστική ανασφάλεια» που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του πολιορκημένου θύλακα. Συμπλήρωσε ότι, τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι έχουν χάσει άδικα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ για να διασφαλίσουμε ότι η 7η Οκτωβρίου δεν θα ξανασυμβεί» τόνισε, ενώ ζήτησε «την ενίσχυση της προστασίας των αμάχων στη Γάζα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι, οι ΗΠΑ «εργάζονται για να χαράξουν μια πορεία προς τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας μακροπρόθεσμα». «Ο απολογισμός για τους κατοίκους της Γάζας, ειδικά για τα παιδιά, είναι «πολύ υψηλός».

«Περισσότερα τρόφιμα, νερό και φάρμακα» πρέπει να εισέλθουν στον θύλακα και να φτάσουν σε ανθρώπους που τα χρειάζονται, ενώ υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να επιτρέψει τη μεταφορά της βοήθειας με ασφάλεια σε όλη τη Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι το Ισραήλ πρέπει επίσης να υποστηρίξει τις προσπάθειες του ΟΗΕ για την αποκατάσταση της Λωρίδας της Γάζας.

«Πρέπει να επιτραπεί στους Παλαιστίνιους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες», ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να εκτοπιστούν εκτός της Γάζας. Ενημέρωσε, δε, ότι ο Νετανιάχου του είπε ότι αυτό δεν θα συμβεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις