Κόσμος

Εντοπίστηκε πυρήνας τζιχαντιστών στα Σκόπια

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ συνέλαβε σήμερα επτά πρόσωπα τα οποία πιστεύεται ότι πολέμησαν στο πλευρό ισλαμιστών μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως σε βάρος των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι ηλικίας από 23 έως 41 ετών, απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε δύο χωριστές υποθέσεις, που χρονολογούνται από το 2015 και το 2016, για συμμετοχή στους πολέμους στη Συρία και στο Ιράκ. Αν βρεθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινές κάθειρξης μέχρι 10 ετών.

Οι περισσότεροι από τους Αλβανούς που αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, ο οποίος ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια κατοίκους, είναι μουσουλμάνοι, όμως υιοθετούν μια μετριοπαθή εκδοχή του Ισλάμ.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ εκτιμούν ότι περισσότεροι από 100 πολίτες τους πολεμούν στα πεδία μάχης της Συρίας και του Ιράκ και μέχρι τώρα περίπου 20 έχουν σκοτωθεί.

Μερικοί δυτικοί διπλωμάτες λένε πως αυτοί που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ μπορεί να συνιστούν απειλή για την ασφάλεια στα Βαλκάνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 10
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS