Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Amalia Hernandez – Εντυπωσιακά βίντεο από το Folklorico de Mexico

Amalia Hernandez

Την Amalia Hernandez, ιδρύτρια του Folklorico de Mexico τιμά σήμερα η Google με ένα doodle. Διαβάστε πώς ξεκίνησε και πώς κατάφερε να αποκτήσει τόση δόξα.

Το σημερινό Doodle γιορτάζει την Amalia Hernandez. Η ταλαντούχα χορεύτρια και χορογράφος, ίδρυσε το μπαλέτο Folklorico de Mexico. Διαβάστε την ιστορία του μπαλέτου που ανέδειξε τον μεξικανικό πολιτισμό σε όλον τον κόσμο.

Πώς ξεκίνησε το μπαλέτο Folklorico de Mexico

Γεννημένη το 1917, η Amalia Hernandez ανέπτυξε πάθος για τον χορό ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Παρά τις αντιρρήσεις του αυταρχικού πατέρα της, αξιωματικού στρατού, εκείνη συνέχισε να ασχολείται με το πάθος της αυτό. Πήρε μαθήματα χορού και μεγαλώνοντας έγινε χορογράφος στο Εθνικό Ινστιτούτο Καλών Τεχνών, όπου δίδαξε σύγχρονο χορό. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τους παραδοσιακούς μεξικάνικους λαϊκούς χορούς.

Συνδύασε τους χορούς αυτούς με τις γνώσεις που είχε λάβει από την εκπαίδευσή της και έκανε τα πρώτα της χορογραφικά βήματα. Έτσι, δημιούργησε ένα εντελώς νέο στυλ χορού γνωστό ως baile folklorico. Το 1952, η Amalia Hernandez ίδρυσε το μπαλέτο Folklorico de Mexico. Ξεκινώντας με μόλις οκτώ χορευτές, ο θίασος  άρχισε σιγά σιγά να μεγαλώνει…

Πώς κατάφερε να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα

Από το 1960, η Amalia Hernandez (Αμαλία Χερνάντεζ) συνέχιζε να δημιουργεί, και ολοκλήρωσε 60 χορογραφίες. Το φημισμένο μπαλέτο της συνέχιζε να δίνει παραστάσεις για πολλά χρόνια σε κατάμεστες αίθουσες.Λίγους μήνες αργότερα είχαν την ευκαιρία να παρουσιαστούν και στην τηλεόραση. Αυτή ήταν και η στιγμή που άνοιξε το δρόμο προς τη δόξα.

Από την πρώτη αυτή εμφάνιση στην τηλεόραση, οι προτάσεις για παραστάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Αυτή η επιτυχία επέτρεψε στην ομάδα της να περιηγηθεί στη Βόρεια Αμερική και μάλιστα να εκπροσωπήσει το Μεξικό στους Παναμερικανούς Αγώνες το 1959. Ο θίασος της έφτασε τα τριακόσια άτομα στα επόμενα χρόνια.

Gepostet von Ballet Folklórico de México de Amalia Hernández am Freitag, 9. Mai 2014

Και η παράδοση συνεχίζεται…

Με συνολικά 15.000 παραστάσεις, το μπαλέτο της Amalia Hernandez  έχει χορέψει για περισσότερα από 22 εκατομμύρια άτομα. Σε μία από αυτές τις παραστάσεις, μάλιστα, επίτιμος… θεατής ήταν μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζον Κένεντι.

Η Amalia Hernandez συνεργαζόταν με την ομάδα μαζί με τις κόρες και τον εγγονό της, μέχρι το θάνατό της το 2000. Το μπαλέτο Folklorico de Mexico συνεχίζει μέχρι σήμερα. Εκατό χρόνια από την γέννηση της Amalia Hernandez, η Google την τιμά με doodle για την προσφορά της στον μεξικανικό πολιτισμό. Μια κληρονομιά που ζει μέσα από το μπαλέτο Folklorico de Mexico…

Δείτε βίντεο από το μπαλέτο, Folklorico de Mexico:

https://www.youtube.com/watch?v=mDnzcLrO0Mk

Πηγή βίντεο: Jasmine Fraire Davis, Jorge Torres, Canal Musical

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις