Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εντυπωσιακή υποδοχή του Μου Τζε-ιν απο τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Εντυπωσιακή υποδοχή του Μου Τζε-ιν απο τον Κιμ Γιονγκ Ουν
PHOTO REUTERS

Στην βρίσκεται ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μου Τζε-ιν για επαφές με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με πρωταρχικό στόχο να αναθερμανθούν και πάλι οι συνομιλίες ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ για το θέμα της αποπυρηνικοποίησης, αλλά και σε μια προσπάθεια να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποδέχθηκε ο ίδιος τον Μουν Τζε-ιν στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ, τον αγκάλιασε εγκάρδια ενώ αντάλλαξαν μερικές κουβέντες, προτού βαδίσουν πάνω στο κόκκινο χαλί, συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους.

Το συγκεντρωμένο πλήθος αποθέωσε τους δυο άντρες ενώ έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι εκατοντάδες άνθρωποι είχαν σημαίες που συμβολίζουν την επανένωση των δυο χωρών, δείχνοντας την χερσόνησο ενωμένη.

Ο Μουν Τζε-ιν, οι γονείς του οποίου είχαν εγκαταλείψει τη Βόρεια Κορέα για τη Νότια, την περίοδο του Πολέμου της Κορέας, άρχισε τριήμερη επίσκεψη στην διεθνώς απομονωμένη χώρα. Η προηγούμενη επίσκεψη ήταν του Κιμ Ντάε-τζουνγκ, που είχε ταξιδέψει στην Πιονγκγιάνγκ το 2000, και του Ρο Μου-χιούν, του μέντορά του, που είχε επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα το 2007.

Η σπάνια αυτή επίσκεψη του Μουν αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη για την αναθέρμανση των δυο χωρών, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλιο και την πρώτη σύνοδο κορυφής, στο χωριό Πανμουντζόμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις