Κόσμος

Επαναλειτουργούν από την 1η Ιουνίου τα μουσεία της Αγίας Έδρας στο Βατικανό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα μουσεία του Βατικανού, το «χρυσωρυχείο» της Αγίας Έδρας, θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, βάζοντας τέλος στο κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να «στεγνώσουν» από έσοδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μουσεία που φιλοξενούν αριστουργήματα της Αναγέννησης αλλά και ρωμαϊκές και αιγυπτιακές αρχαιότητες, θα ανοίξουν για το κοινό, όμως οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν προηγουμένως κράτηση μέσω του διαδικτύου, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Στην είσοδο θα ελέγχεται η θερμοκρασία των επισκεπτών, οι οποίοι θα πρέπει να φορούν μάσκα και να χρησιμοποιούν αντισηπτικό για τα χέρια. Οι υπάλληλοι θα φορούν μάσκες και γάντια ενώ στον χώρο θα υπάρχουν και υγειονομικοί.

Παρόμοια θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμόζονται και για τους επισκέπτες της θερινής κατοικίας του Ποντίφικα, στο Καστέλ Γκαντόλφο, στα νότια της Ρώμης.

Τα μουσεία της Ιταλίας άνοιξαν από τις 18 Μαΐου, καθώς άρχισαν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα.

Τα μουσεία του Βατικανού υποδέχτηκαν περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες πέρσι και αποτελούν την πιο αξιόπιστη πηγή εσόδων για την Αγία Έδρα, αφού υπολογίζεται ότι αποφέρουν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανός λιβανέζικης καταγωγής και υποστηρικτής του ISIS ο ύποπτος της φονικής επίθεσης με βαν σε εκδήλωση Pride στο Βερολίνο
Μέχρι τον περασμένο Μάιο κρατείτο σε φυλακή ανηλίκων, για αδικήματα όπως επίθεση και εκβιασμός, ενώ θεωρείται υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος»
Το βαν που σκόρπισε τον τρόμο στο Βερολίνο 6