Κόσμος

Έπαθαν… Κορδελιό στο Ανόβερο! Εκκένωση λόγω βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου!

Ούτε ένας ούτε δυο αλλά 50.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τα σπίτια τους στο Ανόβερο προκειμένου να εξουδετερωθεί μια βόμβα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αυτού του είδους από το 1945.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι κάτοικοι πυκνοκατοικημένης συνοικίας του Ανόβερο, μιας πόλη που συνολικά έχει πληθυσμό 500.000 κατοίκους, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Οι πυροτεχνουργοί αναμένεται να ξεκινήσουν το απόγευμα της Κυριακής (07.05.2017) την ανάσυρση πέντε όλμων που εντοπίστηκαν πρόσφατα και οι οποίοι δεν έχουν εκραγεί και στη συνέχεια να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο προκειμένου να τους εξουδετερώσουν. Η επιχείρηση ενδέχεται να διαρκέσει ως το βράδυ.

Προκειμένου να απασχοληθούν οι κάτοικοι της συνοικίας η δημαρχία του Ανόβερο έχει προγραμματίσει διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, από επισκέψεις σε μουσεία ως προβολές ταινιών.

Οι όλμοι εντοπίστηκαν με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών που τραβήχηκαν σε ένα σημείο στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί ένα κτίριο.

Η εξουδετέρωση βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι συχνό φαινόμενο στη Γερμανία. Όμως μόνο μία ακόμη φορά στο παρελθόν τόσοι πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για μια τέτοια επιχείρηση: τον Δεκέμβριο του 2016, 54.000 άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους στο Άουγκσμπουργκ στη Βαυαρία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ