Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επεισόδια σε διαδήλωση κατά της G20 στο Αμβούργο [pics]

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Συγκρούσεις ξέσπασαν στην διαδήλωση ενάντια στην σύνοδο της G20 στο Αμβούργο. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού εναντίον ομάδας ατόμων με μαύρες κουκούλες που άρχισε να πετά μπουκάλια εναντίον ανδρών της. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ανακοίνωσε πως τερμάτισε την διαδήλωση!

Οι πολλές χιλιάδες διαδηλωτές είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα πορεία, σε κλίμα έντασης, μία ημέρα πριν αρχίσει η σύνοδος των ηγετών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην πόλη.

Η γερμανική αστυνομία εκτιμούσε ότι ο αριθμός τους ανερχόταν περί τις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας) σε περίπου 8.000 ανθρώπους, με τον αριθμό ωστόσο να φαίνεται πως είναι μεγαλύτερος, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκαν και αναρχικοί με μαύρα ρούχα και κουκούλες, εμφανώς έτοιμοι για συγκρούσεις.

Η διαδήλωση είχε κεντρικό σύνθημα «Καλωσήλθατε στην Κόλαση», κι αναμενόταν να είναι η μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις εναντίον της συνόδου της G20, που διεξάγεται αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο.

Η πορεία άρχισε από την ψαραγορά κοντά στον Έλβα και αναμένεται να κάνει τον γύρο του συνεδριακού κέντρου όπου θα γίνει η σύνοδος της G20 αύριο και μεθαύριο.

Στην κορυφή της πορείας ένα πανό έγραφε το σύνθημα «Τσακίστε την G20».

Η πορεία αρχικά αναμενόταν να φθάσει ως μια πλατεία μόλις 300 μέτρα από το συνεδριακό κέντρο όπου θα γίνει η σύνοδος.

Η γερμανική αστυνομία, που έχει κινητοποιηθεί εδώ και μέρες, εξέφραζε ήδη νωρίτερα την ανησυχία ότι θα ξεσπούσαν επεισόδια μόλις νύχτωνε.

Περίπου 20.000 αστυνομικοί απ’ όλη τη Γερμανία είχαν αναπτυχθεί στην πόλη, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά λιμάνια.

Τελικά… τέλος!

Η γερμανική αστυνομία αποφάσισε τελικά να τερματίσει μια κινητοποίηση εναντίον της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Αμβούργο μετά τα επεισόδια και άρχισε να διαλύει τους συμμετέχοντες, που υπολογίζεται ότι ήσαν πάνω από 12.000.

«Δόθηκε τέλος στη διαδήλωση», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία, άνδρες της οποίας συγκρούστηκαν προηγουμένως με αρκετές εκατοντάδες κουκουλοφόρους που τους πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε