Κόσμος

Επεισόδια στη Γαλλία: Κουκουλοφόροι έκαναν πλιάτσικο σε Louis Vuitton, Celine, Dior και Hermes – Ζημιές σε 1.500 καταστήματα

Πάνω από 1.800 συλλήψεις μέχρι στιγμής - Ξεπέρασαν τους 500 οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που τραυματίστηκαν - Εικόνες καταστροφής στην Galeries Lafayette
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ζημιές σε περίπου 1.500 καταστήματα, ιστορικά κτίρια, δρόμους και υποδομές προκάλεσαν ομάδες κουκουλοφόρων που ξεχύθηκαν στους δρόμους της Γαλλίας, εκμεταλλευόμενοι τις διαδηλώσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Οι εικόνες που μας έρχονται σήμερα (18.10.2026) απ’ την «επόμενη ημέρα» σε Παρίσι, Μασσαλία, Νίκαια και άλλες περιοχές, αποτυπώνουν την φρίκη που έζησαν οι κάτοικοι, εν μέσω των βίαιων επεισοδίων με την αστυνομία.

Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πυροτεχνήματα, πέτρες, συνθήματα και φωτιές περιγράφουν το σκηνικό που καταγράφηκε το Σάββατο σε κάθε άκρη της Γαλλίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Κάτοικοι που βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν ειρηνικά, βρέθηκαν εν μέσω των χημικών που εκτόξευαν οι αστυνομικές αρχές, προσπαθώντας να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τους «μπαχαλάκηδες».

Νέα βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν την οργή που επικρατούσε στο κέντρο του Παρισίου. Πέρα από τις φωτιές που ξέσπασαν σε αυτοκίνητα, κάδους σκουπιδιών και άλλες περιουσίες, κάποιοι βρήκαν την «ευκαιρία» να εισβάλλουν σε καταστήματα και κάνουν πλιάτσικο.

REUTERS
REUTERS/Abdul Saboor

Στα πλάνα που βγήκαν στα social media καταγράφονται κουκουλοφόροι να αρπάζουν προϊόντα μεγάλης αξίας, προτού εξαφανιστούν στους γύρω δρόμους.

Ανάμεσα στους στόχους τους ήταν και δημοφιλή fashion brands, όπως η Louis Vuitton, η Celine και Dior.

REUTERS
REUTERS/Manon Cruz

Το Galeries Lafayette από πασίγνωστο πολυκατάστημα, γεμάτο μόδα και χλιδή, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Οι δράστες, κρατώντας βαριοπούλες, πέτρες ακόμα και κιγκλιδώματα έσπασαν τζαμαρίες και εισέβαλαν στα πολυκαταστήματα, αρπάζοντας ό,τι βρουν.

Λίγο μετά αποτυπώθηκαν στους δρόμους να κρατούν πανάκριβες τσάντες, γνωστά αρώματα και κάθε λογής ρούχου.

REUTERS
REUTERS/Stephanie Lecocq

Αποτροπιασμό προκαλεί και το βίντεο που δείχνει μία γυναίκα να κάθεται στην πόρτα του σούπερ μάρκετ, παρακαλώντας τους να μην το λεηλατήσουν. «Δεν είναι αυτός ο σκοπός», ακούγεται να ουρλιάζει πριν την απομακρύνει άνδρας λέγοντας της πώς θα την χτυπήσουν.

REUTERS
REUTERS/Benoit Tessier

Κουκουλοφόροι με τσάντες Hermes στα χέρια στη Μασσαλία

Τα ακραία επεισόδια δεν έμειναν μόνο εντός του Παρισίου. Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν και στη Μασσαλία όπου ομάδα ατόμων εισέβαλε σε πασίγνωστα καταστήματα, λεηλατώντας τα πάντα. Από ψωμιά μέχρι και πανάκριβες τσάντες.

REUTERS
REUTERS/Stephanie Lecocq

Σε άλλα βίντεο φαίνονται οι δράστες να εισβάλουν σε κατάστημα Hermes και να αρπάζουν τσάντες.

REUTERS
REUTERS/Benoit Tessier

Ο πεζόδρομος έξω από το κατάστημα γέμισε κουτιά ενώ οι δράστες αν και φορώντας μάσκα και μαύρες φόρμες, κρατούσαν τις πανάκριβες τσάντες στα χέρια τους.

REUTERS
REUTERS/Benoit Tessier

Οι δράστες χτυπούσαν στα «τυφλά». Εισέβαλαν σε φούρνους, κοσμηματοπωλεία, μίνι μάρκετ. Στον στόχο τους βρέθηκαν και καταστήματα της Apple.

REUTERS
REUTERS/Benoit Tessier

Υπολογίζεται πως περίπου 1.500 καταστήματα υπέστησαν ζημιές, τα περισσότερα από αυτά κατά τη διάρκεια λεηλασίας.

Πάνω από 1.800 συλλήψεις – Ξεπέρασαν τους 500 οι αστυνομικοί οι και πυροσβέστες που τραυματίστηκαν

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Λοράν Νουνιέ, δήλωσε ότι περισσότεροι από 500 αστυνομικοί, χωροφύλακες και πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββάτου.

Δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις για τον αριθμό των διαδηλωτών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως ένας 17χρονος ακρωτηριάστηκε μετά από ρίψη χειροβομβίδας από την αστυνομίας ενώ ένας άνδρας πέθανε από ανακοπή, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

REUTERS
REUTERS/Benoit Tessier

Σύμφωνα και πάλι με τον Λοράν Νουνιέ, μέχρι οι στιγμής οι συλλήψεις ξεπερνούν τις 1.800.

REUTERS
REUTERS/Benoit Tessier

Στη Γαλλία συνεχίζει και επικρατεί θυμός, ακόμα και μετά τις βίαιες φοιτητικές εκδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

REUTERS
REUTERS/Stephanie Lecocq

Οι διαδηλωτές συνεχίζουν και ζητούν την παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον ίδιο να ζητά ψυχραιμία.

REUTERS
REUTERS/Benoit Tessier

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συναντηθεί στις 17:30 στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρωθυπουργό Σεμπαστιάν Λεκορρνού και «τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης» ενώ θα βγάλει διάγγελμα στις 20:00.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ο 28χρονος playboy Πάβελ Πριγκόζιν, γιος του «σεφ του Πούτιν», κληρονόμησε τη Wagner, μια αυτοκρατορία 400 εκατ. δολαρίων
Ο Πάβελ ήταν μόλις 25 ετών, όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος που επέβαινε ο πατέρας του συνετρίβη στη Ρωσία, μόλις δύο μήνες μετά την αποτυχημένη ανταρσία της Wagner κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας
Ο Πάβελ Πριγκόζιν
Το πλωτό παλάτι 80 μέτρων του Κιμ Κιονγκ Ουν με πισίνα 50 μέτρων και τσουλήθρες στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Κορέας
Η αντίθεση ανάμεσα στον τρόπο ζωής της οικογένειας Κιμ και στις συνθήκες διαβίωσης του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές πλευρές της πραγματικότητας στη Βόρεια Κορέα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν 7