Κόσμος

Επελαύνει ο κορονοϊός στην Γαλλία: Αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων από τον Αύγουστο – 19.778 σε ένα 24ωρο

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.778 κρούσματα κορονοϊού στην Γαλλία. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από την 25η Αυγούστου (23.706), με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει τις 7.310.664.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 48 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία έφθασε έτσι τους 118.271 νεκρούς.

Οι αριθμοί των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκονται επίσης σε άνοδο. Σύμφωνα με την γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας, χθες νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία 7.535 ασθενείς (+647 σε 24 ώρες), εξ αυτών οι 1.277 σε ΜΕΘ (+135).

Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ δήλωσε χθες το πρωί ότι η Γαλλία βρίσκεται σε «επαγρύπνηση» μπροστά στην αναζωπύρωση της πανδημίας, πάντως ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται η επιβολή lockdown.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δεξαμενόπλοιο τουρκικών συμφερόντων με ρωσικό πετρέλαιο χτυπήθηκε από drone κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το πλοίο, με σημαία Σιέρα Λεόνε και την ονομασία Altura, είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας στις 22 Μαρτίου, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους
πλοιο
Ραπάροντας, ο τραγουδιστής Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε βουλευτής στο Νεπάλ και αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της χώρας
«Η καρδιά μου ξεχειλίζει από θάρρος, το αίμα μου βράζει, τα αδέλφια μου είναι στο πλευρό μου, αυτή τη φορά θα υψωθούμε ψηλότερα», τραγουδάει στο νικητήριο βιντεοκλίπ
Ράπερ - Νεπάλ
Ρούτε: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει εδώ και καιρό την απειλή του πυραυλικού προγράμματος του Ιράν – Ρωσία, Βόρεια Κορέα και Κίνα συνεργάζονται στενά με την Τεχεράνη
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, απάντησε διπλωματικά σε σχέση με τα όσα έχει πει ο Ντόναλντ Τραμπ για τη Συμμαχία
Μαρκ Ρούτε