Κόσμος

Επελαύνει ο κορονοϊός στην Τουρκία! «Επανεμφανίστηκαν» ασυμπτωματικοί μετά το καλοκαίρι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι αρχές στην Τουρκία κατέγραψαν 28.351 επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, την πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο που η Άγκυρα συμπεριλαμβάνει στον καθημερινό της απολογισμό για την πανδημία τους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού.

Η κυβέρνηση στην Τουρκία δημοσίευε από το καλοκαίρι μόνο τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών, με τους επικριτές να ισχυρίζονται ότι με αυτό τον τρόπο κρύβει το ακριβές μέγεθος της επιδημίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα του υπουργείου Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο 168 άνθρωποι πέθαναν έχοντας διαγνωσθεί με την Covid-19, στον υψηλότερο αριθμό μετά το ξέσπασμα της επιδημίας.

Η Τουρκία.. ψωνίζει εμβόλιο από Κίνα

Παράλληλα ο Κοτζά ανακοίνωσε πως η Άγκυρα υπέγραψε ένα συμβόλαιο για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων ενός εμβολίου κατά της Covid-19 από την κινεζική εταιρεία Sinovac Biotech.

“Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο για 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που θα παραδοθούν κατά τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας

Το CoronaVac, το πειραματικό εμβόλιο της Sinovac κατά της COVID-19 προκαλεί γρήγορη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά το επίπεδο των αντισωμάτων που παράγει είναι χαμηλότερο από αυτό που παρατηρείται στους ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον ιό, δείχνουν προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών.

To CoronaVac και άλλα τέσσερα πειραματικά εμβόλια που δημιουργήθηκαν στην Κίνα βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών για τον καθορισμό της αποτελεσματικότητάς τους.

Μιλώντας στην Άγκυρα μετά από συνεδρίαση του επιστημονικού συμβουλίου για την πανδημία, ο Κοτζά είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με άλλους παρασκευαστές εμβολίων.

“Το σημαντικό για μας είναι να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε εμβόλια τα οποία είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά και αξιόπιστα… Νομίζω ότι η μέρα εκκίνησης εμβολιασμών θα μπορούσε να είναι η 11η Δεκεμβρίου”, σημείωσε ο υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους που ανετράπη στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια μητέρα και το μωρό της
Ο 46χρονος από το Ελ Σαλβαδόρ είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ, δεν είχε άδεια ενώ το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς υπήρχαν 14 επιβαίνοντες αντί για 10 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο
Ο καπετάνιος Μανουέλ Χερνάντες αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον θάνατο δύο ατόμων σε ατύχημα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Η 42χρονη είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για απαγωγή και στο παρελθόν - Οι αρχές την εντόπισαν μέσα σε βανάκι μαζί με τα παιδιά τα οποία επέστρεψαν στην μητέρα τους
ΗΠΑ: Παρίστανε την μπέιμπι σίτερ στο Facebook και απήγαγε δύο ανήλικα κορίτσια – Το συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή της
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αγόρασε γοτθικό κάστρο κοντά στα κεντρικά γραφεία της Meta στην Ιρλανδία
Πρόκειται για κάστρο σε οικόπεδο 400 στρεμμάτων δίπλα στο ποτάμι - Ο Ζάκερμπεργκ και η Τσαν αναμένεται να συνεχίσουν να ζουν στις ΗΠΑ και να χρησιμοποιούν το κάστρο όταν επισκέπτονται την Ιρλανδία
Μαρκ Ζάκερμπεργκ