Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επικεφαλής Europol: Περιμένουμε τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη μέσα στις γιορτές!

Επικεφαλής Europol: Περιμένουμε τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη μέσα στις γιορτές!

– Είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους: Δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τις μέρες των γιορτών
– «Η τρομοκρατική απειλή δεν περιορίζεται μόνο στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία»
– Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε χτύπημα των τζιχαντιστών την 1η Δεκεμβρίου σε Eurodisney και Ηλύσια Πεδία

Έτσι, απλά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουεϊνράιτ μιλώντας με Βέλγους δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικής επίθεσης στην Ευρώπη το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με όσα αναφερει η εφημεριδα De Tijd ο Γουεϊνράιτ σημείωσε οτι «οι επιθέσεις του ISIS έχουν διττό στόχο. Να προξενήσουν όσο γίνεται περισσότερα θύματα αφενός και να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερη δημοσιότητα αφετέρου».

Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης κατά τις μέρες των γιορτών προσθέτει, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η τρομοκρατική απειλή δεν περιορίζεται μόνο στη Γαλλία και το Βέλγιο, αλλά και στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και την Ιταλία, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο επιθέσεων και στην Ισπανία και την Πορτογαλία». Σημειώνει τέλος ότι η Europol έχει στείλει 200 ειδικούς στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα δεν είναι πολύ μακρινές οι συλλήψεις τζιχαντιστών στην Γαλλία οι οποίοι ετοίμαζαν χτυπήματα στην Eurodisney και στα Ηλύσια Πεδία!

Οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις την 1η Δεκεμβρίου με στόχο αξιοθέατα και χώρους σημαντικού ενδιαφέροντος στο κέντρο και στα περίχωρα του Παρισιού. Μεταξύ των στόχων ήταν και το κέντρο της γαλλικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας στο προάστιο Λεβαλουά-Περέ της γαλλικής πρωτεύουσας, το μεγαλειώδες κτίριο που στεγάζει το αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή της Κε ντ’ Ορφέβρ και το γειτονικό του κτίριο του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Επίσης, ανάμεσα στους στόχους ήταν και το θεματικό πάρκο της Disneyland στο Παρίσι, που απέχει 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, στα ανατολικά, και η πιο ακριβή εμπορική αρτηρία της Ευρώπης, η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων.

Τις πληροφορίες για τους στόχους και την ημερομηνία, τις βρήκαν οι αρχές σε ένα smartphone που είχαν στην κατοχή τους οι 5 συλληφθέντες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε