Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Επική αντίδραση Λαγκάρντ σε ερώτηση για πιθανή εκλογή Τραμπ: «Να πιω μια γουλια καφέ»

Επική αντίδραση Λαγκάρντ σε ερώτηση για πιθανή εκλογή Τραμπ: «Να πιω μια γουλια καφέ»

Με χιούμορ αντιμετώπισε η Κριστίν Λαγκάρντ την ερώτηση που της έκανε η δημοσιογράφος του Bloomberg για τις εκλογές στις ΗΠΑ και την ενδεχόμενη επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, πίνοντας μια γουλιά καφέ και προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, βρίσκεται στο Νταβός στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στη συνέντευξή της στο Bloomberg θέλησε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που «κρύβει» η πιθανότητα εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ και της επιστροφής του στον Λευκό Οίκο.

Όμως, η αρχική της αντίδραση ήταν αναπάντεχη. Η δημοσιογράφος Φρανσίν Λάκουα του Bloomberg Television ρώτησε την πρόεδρο της ΕΚΤ τη γνώμη της για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Τότε, η Κριστίν Λαγκάρντ σήκωσε την κούπα της και είπε: «Ναι, να πιω μια γουλιά καφέ πρώτα».

Υπενθυμίζεται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είχε… αντιμετωπίσει την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, όταν ήταν πρόεδρος του ΔΝΤ.

Όλοι ανησυχούμε για ενδεχόμενη επιστροφή του Τραμπ

Αν και σημείωσε ότι είναι απόφαση του αμερικανικού λαού να επιλέξει τον ηγέτη της χώρας του, η Κριστίν Λαγκάρντ εξήγησε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι πολιτικοί.

«Αλλά προφανώς όλοι μας ανησυχούμε, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο και υπήρξε φάρος της δημοκρατίας, με όλα τα καλά και τα αρνητικά της», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να περιμένουμε – ακριβώς όπως κάνουμε με τον πληθωρισμό».

Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μελετηθούν όλα τα σενάρια και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ισχυρή, για να μην περιμένει ότι μπορεί να επαφίεται σε άλλους «φίλους» της, γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ έχει εξαπολύσει «πυρά» κατά του Ντόναλντ Τραμπ και παλαιότερα. Μπορεί τα παραπάνω σχόλιά της να είναι τα πιο αιχμηρά – καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες συνήθως αποφεύγουν να σχολιάσουν πολιτικές εξελίξεις – όμως το 2016 η ίδια είχε τονίσει τους οικονομικούς κινδύνους των δασμών ενώ το 2019 είχε πει ότι ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα είχε επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις