Κόσμος

Επικό “άδειασμα” στον Τραμπ – Η “εκλεκτή” του ως πρέσβειρα στον ΟΗΕ απέσυρε την υποψηφιότητά της

Η Χέδερ Νάουερτ, που είχε επιλεγεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως η επόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παραιτείται από την υποψηφιότητα για το πόστο αυτό, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν εξουθενωτικοί για την οικογένειά μου και ως εκ τούτου είναι προς το καλύτερο συμφέρον της οικογένειάς μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου», τόνισε η Νάουερτ.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, η Νάουερτ δεν διαθέτει καμιά προηγούμενη εμπειρία στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στις 7 Δεκεμβρίου ότι θα την χρίσει υποψήφια για την θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη για να αντικαταστήσει την Νίκι Χέιλι η οποία παραιτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Έκτοτε η θέση του Αμερικανού πρέσβη στον ΟΗΕ παραμένει κενή.

Ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ορίσει «σύντομα» νέο υποψήφιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επαίνεσε την Νάουερτ, εκφράζοντας «μεγάλο σεβασμό» στο πρόσωπό της, μετά την «προσωπική» της απόφαση να παραιτηθεί από υποψήφια πρέσβειρα στον ΟΗΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Χαμάς να επιστρέψει και τις υπόλοιπες σορούς – «Γνωρίζουν πού βρίσκονται τα λείψανα, η υπομονή μας εξαντλείται»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε το βράδυ της Τετάρτης ακόμη δύο νεκρούς ομήρους από τη Χαμάς, όπως επιβεβαίωσε κι ο ισραηλινός στρατός
Ένοπλοι της Χαμάς επιτηρούν τη μεταφορά των σορών Ισραηλινών ομήρων που κρατούνταν στη Γάζα
Ο Ερντογάν ανακοίνωσε «το δεύτερο μεγαλύτερο πεδίο σπάνιων γαιών στον κόσμο» – Περιλαμβάνει 694 εκατομμύρια τόνους ορυκτών
Εκτεταμένες έρευνες στην επαρχία του Εσκισεχίρ έφεραν στο φως περίπου 12,5 εκατομμύρια τόνους οξειδίων σπάνιων γαιών, καθώς και σημαντικά κοιτάσματα βαρίτη και φθορίτη
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει το Ισραήλ: «Μου ποδοπάτησαν το καπέλο βατραχάκι και έγραψαν άσεμνα γκράφιτι στη βαλίτσα μου»
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, ήταν μία από τους 437 ακτιβιστές, βουλευτές και δικηγόρους που ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη για να παραδώσουν βοήθεια στη Γάζα, στην αποστολή του στολίσκου Sumud, η οποία αναχαιτίστηκε
Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ (στο κέντρο) φτάνει για να επιβιβαστεί σε πλοίο που συμμετέχει σε μια πολιτειακή νηοπομπή με προορισμό τη Γάζα 25
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να τροποποιήσει το σύνταγμά της αν θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ
Οι «βουλγαρικές απαιτήσεις» προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές, έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η Χαμάς παρέδωσε τις σορούς ακόμη 2 Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό – «Είναι οι τελευταίες που βρήκαμε» λέει η οργάνωση
Η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιστρέψει όλους τους ζωντανούς ομήρους στο Ισραήλ, καθώς και τις σορούς όλων των νεκρών ομήρων «στους οποίους μπόρεσε να φτάσει»
Άνθρωποι μεταφέρουν το φέρετρο με τη σορό του Ισραηλινού στρατιώτη Ντάνιελ Σιμόν Περέζ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 και η σορός του απήχθη και αργότερα επιστράφηκε στο Ισραήλ στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων-ομήρων και κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς