Κόσμος

Επικοινωνία Φιντάν – Μπλίνκεν μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σχετικά με την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Ο Τούρκος υπουργός μετέφερε στον ‘Αντονι Μπλίνκεν την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και εξάπλωσης της κρίσης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο Χακάν Φιντάν επανέλαβε επίσης ότι από την αρχή της κρίσης στη Γάζα, η Τουρκία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί αυτή σε περιφερειακή σύγκρουση.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας για κήρυξη άμεσα κατάπαυσης του πυρός και να επιτραπεί η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, «διαφορετικά η κρίση θα συνεχίσει να διευρύνεται».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον Αμερικανό υπουργό ζήτησε οι χώρες που έχουν επιρροή στο Ισραήλ να δώσουν τα σωστά μηνύματα προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία