Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος πιέζει για πλήρη ένταξη στην ΕΕ με το χαρτί του μεταναστευτικού

Επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος πιέζει για πλήρη ένταξη στην ΕΕ με το χαρτί του μεταναστευτικού

Βάζοντας στο τραπέζι και… το χαρτί του μεταναστευτικού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν και τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες δεν είναι ενθαρρυντικά.

Όπως ανακοίνωσε η τουρκική προεδρεία ο Σαρλ Μισέλ, τηλεφώνησε στον Ερντογάν και του έδωσε συγχαρητήρια για την επανεκλογή του.

Κατά την επικοινωνία που είχε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον Ερντογάν αξιολογήθηκαν και περιφερειακά ζητήματα. Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «στο πλαίσιο της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, που έχει μεγάλη στρατηγική αξία για την Ευρώπη, είναι απαραίτητο να ενταθούν οι επαφές σε όλα τα επίπεδα με συγκεκριμένη και θετική ατζέντα».

«Τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας στους τομείς της επικαιροποίησης της Τελωνειακής Ένωσης, της εξασφάλισης της απελευθέρωσης των θεωρήσεων (βίζα), της διαχείρισης του μεταναστευτικού και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η δίκαιη μεταχείριση της Τουρκίας και η υποστήριξη της προοπτικής πλήρους ένταξης θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στις σχέσεις (των δύο πλευρών» σημειώνεται.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις