Κόσμος

Επικοινωνία Μπλίνκεν – Λαβρόφ για τη σύλληψη του δημοσιογράφου της WSJ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν απαίτησε την άμεση απελευθέρωση ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, του ρεπόρτερ της Wall Street Journal (WSJ) Έβαν Γκέρσκοβιτς, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε σήμερα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός διαβίβασε τη μεγάλη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την απαράδεκτη κράτηση από τη Ρωσία ενός δημοσιογράφου Αμερικανού πολίτη. Ο υπουργός απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βένταντ Πάτελ.

Υπενθυμίζεται πως ο δημοσιογράφος της WSJ συνελήφθη στις 30/3/2023, από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Από την πλευρά του το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν πως είναι απαράδεκτο η Ουάσινγκτον να πολιτικοποιεί την υπόθεση του δημοσιογράφου της WSJ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν στην τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν πως η μοίρα του Γκέρσκοβιτς θα αποφασιστεί από δικαστήριο. Επανέλαβε τον ισχυρισμό της Ρωσίας, για τον οποίο δεν έχει δώσει δημόσια καμία απόδειξη, ότι ο δημοσιογράφος πιάστηκε “επ΄αυτοφώρω” την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επέστησε “την προσοχή του Μπλίνκεν στην ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις των ρωσικών αρχών, σύμφωνα με τον νόμο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, ανέφερε το υπουργείο.

“Τονίστηκε με έμφαση πως είναι απαράδεκτο αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον και τα δυτικά ΜΜΕ να ανακατεύουν με τη σαφή πρόθεση να δώσουν σε αυτή την υπόθεση πολιτικό χρώμα.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τέλος στο ατελείωτο scrolling, όριο 2 ωρών την ημέρα σε Facebook και Instagram – Όσα αλλάζουν για τους ανήλικους μετά τον συμβιβασμό 17,1 δισ. δολαρίων της Meta
Τα notifications θα απενεργοποιούνται από τα μεσάνυχτα έως τις 06:00, αλλά και τις σχολικές ημέρες από τις 08:00 έως τις 15:00 - Τα likes σε αναρτήσεις και περιεχόμενο θα αποκρύπτονται πλήρως από τους εφήβους
REUTERS
Το Ιράν καταγγέλλει τις απειλές του Τραμπ για «οικονομικό πόλεμο» σε επιστολή του στον ΟΗΕ – «Θέλουν να πλήξουν τον άμαχο πληθυσμό»
Ο Αραγτσί κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κράτη μέλη του να καταδικάσουν και να απορρίψουν «τα μονομερή μέτρα εξαναγκασμού και τις δευτερογενείς κυρώσεις»
ιραν
Νέα επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ: Χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα», ξέσπασε πυρκαγιά
Τα πλοία που διασχίζουν το στενό μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο πληγμάτων αφότου ξέσπασε την 28η Φεβρουαρίου ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν
Στενά του Ορμούζ
Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Στην περιοχή μας η Ιστορία ξαναγράφεται – Σπάσαμε τη σκουριασμένη κλειδαριά του Βυζαντίου
«Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα γυρίσουμε πίσω, θα πάμε μέχρι το τέλος» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του για την 955η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ κατά των Βυζαντινών
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
11