Κόσμος

Επικοινωνία Ζελένσκι – Τζόνσον: Επί τάπητος η άμυνα και η εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συζήτησαν σήμερα κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, προτάσεις για την μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ουκρανίας και τρόπους για την εξαγωγή σιτηρών από την χώρα, ανακοίνωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Οι ηγέτες συζήτησαν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εργασίες με τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, για τον καθορισμό μιας μακροπρόθεσμης αρχιτεκτονικής ασφάλειας για την Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

«Εξέτασαν τις επιλογές για το άνοιγμα κρίσιμων θαλάσσιων και χερσαίων οδών εφοδιασμού για τα ουκρανικά αποθέματα σιτηρών και δεσμεύτηκαν να κατευθύνουν τις ομάδες τους να εργαστούν επειγόντως πάνω στα επόμενα βήματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου.

Από την πλευρά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανακοίνωσή του μέσω Twitter – όπως κάνει μετά από κάθε συνομιλία του με ηγέτη άλλης χώρας – αναφέρει:

«Είχα μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Μπόρις Τζόνσον. Τον πληροφόρησα για την πορεία των εχθροπραξιών και την επιχείρηση διάσωσης των στρατιωτών του Azovstal. Συζητήσαμε την αμυντική υποστήριξη, τρόπους να εξάγουμε αγροτικά προϊόντα από την Ουκρανία και να εισάγουμε καύσιμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βόρεια Κορέα στέλνει ακόμη 30.000 στρατιώτες για να πολεμήσουν στο πλάι της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτιμούν αξιωματούχοι
Η Ουκρανία εκτιμά ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι σε θέση να παρέχει στους στρατιώτες «τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπλα και πυρομαχικά» με στόχο την «περαιτέρω ενσωμάτωση στις ρωσικές μάχιμες μονάδες»
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε συνάντηση με τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, στην Πιονγκγιάνγκ