Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Επιμένει ο Τραμπ ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί στην Γερμανία

Επιμένει ο Τραμπ ότι η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί στην Γερμανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε, παρά τις αποδείξεις για το αντίθετο, ότι η εγκληματικότητα καταγράφει άνοδο στη Γερμανία εξαιτίας της μετανάστευσης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία και υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής του Βερολίνου.

«Η εγκληματικότητα στη Γερμανία καταγράφει άνοδο άνω του 10% (οι αρμόδιες αρχές δεν θέλουν να υπολογίζουν αυτά τα εγκλήματα) από τη στιγμή που (άρχισαν) να αποδέχονται τους μετανάστες» ήταν το tweet που έστειλε σήμερα το πρωί, μία ημέρα αφότου με ένα πρώτο μήνυμά του παρενέβη στην πολιτική αντιπαράθεση που εκτυλίσσεται στη Γερμανία με επίκεντρο τη μετανάστευση.

«Είναι ακόμα χειρότερο σε άλλες χώρες» συμπλήρωσε ο ίδιος, προτρέποντας την Αμερική να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, ενώ βρίσκεται στην χώρα του σε εξέλιξη η διαμάχη για τον χωρισμό 2.300 παιδιών από τους γονείς τους, που εισήλθαν στις ΗΠΑ χωρίς νόμιμα χαρτιά.

Τα αληθινά στοιχεία

Το 2017, η γερμανική αστυνομία κατέγραψε 5.761.984 εγκληματικές ενέργειες, ήτοι μια μείωση 5,1% σε σύγκριση με το 2016, όπου ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 6.537.748 εγκληματικές ενέργειες.

Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις αρχές Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ διατύπωνε την ικανοποίησή του, καθώς ο αριθμός των επιθέσεων κατά προσώπων ή περιουσιών είχε υποχωρήσει το 2017 «στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992».

Υπερασπίζεται την αντιμεταναστευτική πολιτική

Σε μια μακρά σειρά από tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος υπεραμύνθηκε εκ νέου της αμφιλεγόμενης μεταναστευτικής πολιτικής του, που προκαλεί αντιδράσεις και στους κόλπους του ίδιου του κόμματος.

«Εάν δεν έχετε σύνορα, δεν έχετε χώρα!» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας ένα από τα συνθήματα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Από την ανακοίνωση της αμερικανικής πολιτικής «μηδενικής ανοχής» στις αρχές Μαΐου, 2.342 παιδιά και νεαροί μετανάστες χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους, όπως καταδεικνύουν τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία. Σε πολλές περιπτώσεις οι ανήλικοι μετανάστες οδηγούνται σε περιφραγμένους χώρους, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις